SportFoto: SPD Radnički

Trojica igrača Radničkog na Svetskom kupu u Podgorici

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 07 03 2023

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije i trener Radničkog, Uroš Stevanović, saopštio je spisak od 17 igrača koji će predstavljati Srbiju na kvalifikacionom turniru Svetskog kupa, od 8. do 14. marta, u Podgorici.

Među reprezentativcima su se našla i trojica igrača Radničkog: Nemanja Stanojević, Nikola Lukić i Filip Janković, a na spisku su još: Branislav Mitrović (Vašaš), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Ferencvaroš), Nebojša Toholj (Šabac), Đorđe Lazić (Breša), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Marko Radulović (Novi Beograd), Dušan Mandić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan).

Podsetimo, u stručnom štabu su i trener golmana Radničkog, Miloš Ostojić i fizioterapeut Vladimir Radović.

„Delfini“ se za ovaj turnir pripremaju na kragujevačkom bazenu SPD „Radnički“, odakle će put Podgorice krenuti 7. marta.

Srbija turnir otvara utakmicom sa Australijom (8. mart, 15.30), a slede dueli sa Grčkom (10. mart 19.30), Crnom Gorom (11. mart, 17.30), Španijom (12. mart, 19.30) i Gruzijom (14. mart, 17.30).

Istovremeno se igra i turnir u Zagrebu, gde su: Hrvatska, Italija, Mađarska, Francuska, SAD i Japan, a po tri najbolje selekcije plasiraće se na finalni turnir u Los Anđelesu, krajem juna. Pridružiće im se i dve ekipe iz Divizije 2, koja je na programu prve nedelje maja u Berlinu. 

Izvor: SPD Radnički