SportFoto: M. Lazarević/KMF Ekonomac

Potvrda „brejka“ Ekonomca za plasman u finale

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 12 05 2023

Da bi izborili plasman u finale plej-ofa Prve futsal lige, igračima Ekonomca u duelima sa Beogradskim FON-om nedostaje još jedna pobeda. Prilika da to ostvare pruža se u revanš utakmici polufinalne serije sutra od 19.30 časova u hali "Jezero", kada će se ove dve ekipe međusobno sastati u šestom ovosezonskom meču. Ono što je interesantno jeste da su oba rivala ostvarila po jedan trijumf i to na gostujućem terenu, a da su tri meča završena bez pobednika.

U sredu, Ekonomac je do pobede, 4:3, došao tri sekunde pre zvuka  sirene golom iskusnog Miloša Simića, koji je time podsetio na antologijske trenutke na Evropskom prvenstvu pre sedam godina u Beogradu, kada je svojim pogocima u samom finišu doprineo trijumfima Srbije u susretima sa Ukrajinom i Portugalijom. Očekivanja u kragujevačkom timu su takva da se vezuju za potvrdu "brejka", po mogućstvu da se ne čekaju poslednje sekunde utakmice. Posle nedavnog poraza u finalu Kupa Srbije od istog rivala, izabranici trenera Vidana Bojovića su uspeli da se na pravi način oporave pre svega u psihološkom smislu, a potom i da nađu način da ostvare izuzetno vrednu pobedu, koja ih je dovela na korak od odlučujućih duela za titulu sa boljim iz drugog polufinalnog para, koji čine Loznica i Vranje.

"Bas kao i u svim prošlim mečevima sa Beogradskim FON-om, nijanse su odlučivale. U nekom delu smatram da smo bili konkretniji rival i da smo uspeli da iskoristimo šanse koje smo stvorili, iako je naš rival kada je dolazio do izjednačenja, najpre na 2:2, a potom i na 3:3, imao po dve "zicer" prilike. Napravili smo taj "brejk", ali to svakako ništa ne znači, jer očigledno je da se ta prednost domaćeg terena i ne manifestuje u meri na koju se najpre pomisli. Do sada niko nije tijumfovao na domaćem parketu, gledaćemo da prekinemo tu uslovno rečeno tradiciju. Zato bih pozvao naše navijače i kompletnu javnost iz Kragujevca i okoline da se okupe u što većem broju na tribinama i pomognu nam da dođemo do cilja", napomenuo je Vidan Bojović, šef stručnog štaba tima iz šumadijske prestonice.

Imajući u vidu dešavanja na prethodnih pet mečeva sa Beogradskim FON-om, svakako da ni predstojeći neće biti nimalo lak za bilo kog rivala. Tim koji sa klupe predvodi sjajni Đorđe Pantelić će u Kragujevac stići dan pre meča, što svakako govori da se u taboru aktuelnog vicešampiona ne odriču povratka serije u "Šumice", gde bi se  u sredu igrala, eventualna, "majstorica." Oba tima moći će da računaju na sve igrače sa kojima u ovom trenutku raspolažu, ulaz na subotnju utakmicu biće slobodan za sve poseioce.