SportFoto: FK Radnički 1923

"Radnički 1923" poražen od "TSC-a" na "Čika Dači" (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 09 05 2023

I treći ovosezonski duel fudbalera Radničkog 1923 i TSC-a pripao je ekipi iz Bačke Topole, koja je slavila na “Čika Dači” sa ubedljivih 4:1. Čini se da je ovaj rezultat previsok, ako se ima u vidu da su Šumadinci u većem delu utakmice bili u najmanju ruku ravnopravan rival drugoplasiranom timu Mozzart Bet Super lige, ali su ih jeftino primljeni golovi, mahom iz prekida, koštali ubedljivog poraza.

Više od dva meseca stadion “Čika Dača” bio je neosvojiva tvrđava za brojne superligaške ekipe, ali je poklekao pod naletom čete trenera Žarka Lazetića, koja je Šumadincima nanela jedan od najtežih poraza u tekućem šampionatu. Izostanci Brazilca Evandra, Nigerijca Činede, kao i trojice suspendovanih igrača Filipa Ivanovića, Nikole Miličića i Đorđa Jovanovića, značajno su skratili rotaciju treneru Dejanu Joksimoviću, koji je u nedostatku raspoloživih opcija uvrstio u protokol uvrstio dvojicu igrača iz podmlatka, sedamnaestogodišnjeg Nikolu Ristovića i njegovog godinu dana mlađeg saigrača Luku Slavkovića, koji su pred sam kraj utakmice dobili priliku da upišu prve minute u dresu kragujevačkog superligaša.  

Šumadinci se uprkos ubedljivom porazu nisu obrukali i pružili su sasvim pristojan otpor jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Srbiji. Nažalost, tri olako primljena gola posle prekida došla su glave četi trenera Dejana Joksimovića, koja je na neslavan način okončala niz od četiri uzastopne utakmice bez poraza pred svojom publikom.

Neki naš inicijalni plan za ovu utakmicu bio je pre svega da dobrom i organizovanom igrom u defanzivi, uz određene mehanizme koje smo uvežbavali tokom protekle sedmice, pokušamo da ispariramo rivalu. Ipak, da bi se došlo do pozitivnog rezultata protiv jedne tako kvalitetne ekipe kao što je TSC neophodno je da se svih devedeset minuta odigra sa maksimalnom dozom koncentracije i da se ne dozvoli protivniku da dođe do situacija iz kojih bi lako mogao da postigne golove, što mi nismo uspeli da uradimo. Mislim da je konačan rezultat, koji je po mom mišljenju previsok, pokvario taj neki generalni utisak. U svakom slučaju, ja mogu da budem zadovoljan načinom na koji su moji igrači isparirali ekipi TSC-a, izuzev tih situacija iz kojih smo primili, po mom mišljenju, jeftine golove“, konstatovao je Joksimović, uz čestitke ekipi TSC-a na pobedi.

Mada su samim plasmanom u plej-of ispunili svoj glavni takmičarski cilj u ovoj sezoni, Kragujevčani su izdanjem u susretu sa drugoplasiranim timom Mozzart Bet Super lige pokazali da nemaju nameru da ustuknu niti jednom rivalu do kraja plej-ofa.

Mada na prvi pogled nemamo nekih većih takmičarskih ambicija u plej-ofu, to ne znači da treba da kalkulišemo i gledamo samo kako da “otaljamo” sezonu do kraja. Naprotiv, za nas je samo učešće u plej-ofu prilika da se izmerimo sa najboljim ekipama u ligi, da vidimo u kojoj meri možemo da im pariramo, kako bismo stekli neki jasniji uvid u naše trenutne mogućnosti i kako bi se samim tim bolje pripremili za narednu sezonu“, naglasio je Joksimović.

Kragujevčani su, nakon ovog meča, ostali na osmoj poziciji prvenstvene tabele sa 41 osvojenim bodom, četiri manje u odnosu na sedmoplasirani Voždovac.

Napomenimo i to da je pred sam početak utakmice na “Čika Dači” minutom ćutanja odata pošta žrtvama dva stravična masakra u Beogradu i okolini Mladenovca, koji su prethodnih dana potresli čitavu Srbiju.

Do kraja nadmetanja u plej-ofu “crvene” očekuju još tri utakmice, od toga jedna na domaćem terenu, a dve u gostima. Već u nedelju, 14. maja, četa trenera Dejana Joksimovića putuje na megdan beogradskom Partizanu, potom na “Čika Daču” stiže novi-stari šampion Crvena zvezda, dok će u poslednjoj utakmici ove sezone Kragujevčani gostovati ekipi Čukaričkog na Banovom brdu. 

Izvor: FK Radnički 1923