SportFoto: fb/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

Radnički na "Čika Dači" pregazio Mladost

Autor: InfoKG
17:28 | Nedelja, 29 10 2023

Posle više od mesec dana čekanja, fudbaleri Radničkog su ponovo slavili pred svojom publikom, savladavši danas na stadionu "Čika Dača" lučansku Mladost u utakmici 13. kola Super Lige Srbije  sa ubedljivih 4:1.

Apsolutni junak četvrtog trijumfa "crvenih" u tekućem prvenstvu bio je maestralni Luka Zorić, koji je mrežu gostiju iz Lučana tresao čak tri puta. Pored Zorića u listu strelaca upisao se i Milutin Vidosavljević, čiji je pogodak u poslednjem minutu sudijske nadoknade vremena potvrdio ubedljiv trijumf Radničkog. Na drugoj strani, kapiten Mladosti Ivan Milošević je pogotkom sa "bele tačke" u samoj završnici utakmice samo delimično ublažio težak poraz svog tima. 

"Crveni" se nakon današnjeg trijumfa nalaze na deobi 11. mesta na tabeli, zajedno sa imenjakom iz Niša, pri čemu ih samo četiri boda dele od plej-of zone.

Radnički sada očekuju dva uzastopna gostovanja, najpre beogradskom BASK TEK-u u utakmici 1/16 finala Kupa Srbije (sreda, 13 časova), a potom i subotičkom Spartaku u okviru 14. kola Super liga Srbije  (nedelja, 19.30 časova).

Izvor: FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica