SportFoto: SPD Radnički

Radnički pobedom "overio" lidersku poziciju na tabeli

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 23 01 2023

Košarkaši Radničkog uspeli su da zabeleže trijumf na gostovanju ekipi Morave u Vladičinom Hanu, u utakmici poslednjeg 14. kola A grupe Druge lige Srbije – 95:85 (34:21, 15:19, 22:21, 24:24). Kragujevčani su ovom pobedom na najbolji mogući način zaključili regularni deo takmičenja u Drugoj ligi Srbije, koji su okončali kao prvoplasirana ekipa u svojoj grupi.

S obzirom da ova utakmica nije imala veći takmičarski značaj za Šumadince, koji su i pre ovog susreta osigurali najbolju moguću startnu poziciju u predstojećem plej-ofu, trener kragujevačkog tima Stevan Mijović iskoristio je priliku da odmori dvojicu veoma važnih igrača u svom rosteru, kapitena Marka Đerasimovića i vodećeg strelca Mihaila Jovičića, i da pruži nešto veću minutažu mlađim snagama. I pored toga što je trener radničkog izveo kombinovani sstav, pokazalo se da su Kragujevčani prejaki za domaćina. 

Najbolje je svoju minutažu iskoristio Đuro Dautović, koji je za nešto više od devetnaest minuta koliko je proveo na terenu upisao 19 poena. Stefan Milivojević je dodao 17, Lazar Dimovski 16, a Nikola Veljović 11 poena.

Najistaknutiji pojedinac u redovima domaćeg tima bio je Nikola Prokić sa 21 postignutim poenom. Sledili su ga Luka Tomašević sa 14, Nikola Kostić sa 13 i iskusni Aleksandar Miletić, koji je brojci od 10 postignutih poena pridodao i 8 skokova.

Košarkaši Radničkog su tako regularni deo sezone u Drugoj muškoj ligi Srbije okončali na prvoj poziciji sa 25 osvojenih bodova i sa samo jednim porazom koji prenose u predstojeći plej-of. Pored Kragujevčana plasman među osam ekipa koje nastavljaju borbu za ulazak u Košarkašku ligu Srbije iz ove grupe obezbedili su još i somborski Džoker, novosadski Star i ekipa Hercegovca iz Gajdobre.

Izvor: SPD Radnički