SportFoto: SPD Radnički

Košarkašima Radničkog uručen pehar za osvojeno prvo mesto u Drugoj muškoj ligi Srbije

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 10 04 2023

Lepa košarkaška predstava u hali Jezero na zatvaranju sezone u Drugoj muškoj ligi Srbije. Osvajači lige, košarkaši Radničkog, odmerili su snage sa odabranom selekcijom Druge muške lige Srbije u revijalnoj utakmici koja je uveličala ceremoniju dodele priznanja igračima kragujevačkog kluba za osvojeno prvo mesto u ovom rangu takmičenja. Mada je rezultat bio u potpuno drugom planu, treba ipak napomenuti da su Kragujevčani na kraju trijumfovali sa dva poena razlike  – 100:98.

Interesantno je bilo videti na jednom mestu najbolje igrače Druge muške lige Srbije, koji su se svojski potrudili da efektnim potezima razgale prisutnu publiku na tribinama hale Jezero. Bilo je tu i „alej-upova“ i dodavanja iza leđa i rampi i zakucavanja, svega onoga što košarku čini jednim od planetarno najpopularnijih i najatraktivnijih sportova sa loptom. U centru pažnje bili su, naravno, najmlađi igrači kragujevačkog tima, koji su i ovoga puta pokazali svu raskoš svog talenta, praćeni ovacijama sa tribina nakon svakog uspešnog poteza.

Po završetku ovog revijalnog meča usledio je trenutak na koji su košarkaši Radničkog čekali još od utakmice protiv Borca iz Zemuna, kada je postalo jasno da će sezonu u Drugoj muškoj ligi Srbije okončati na prvom mestu. Prvo su Bojan Popović i Nikola Glišović podelili košarkašima Radničkog pripadajuće medalje, da bi potom potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projović uručio kapitenu kragujevačkog tima Marku Đerasimoviću pehar namenjen osvajaču lige.

Kapiten Kragujevčana ističe da je od momenta kada se ekipa okupila verovao u ovakav epilog sezone, uz napomenu da put do titule šampiona Druge muške lige nije bilo nimalo lak, s obzirom na kvalitet takmičenja.

"Jako sam ponosan na sve što smo uradili ove sezone. Ja sam u svojoj karijeri igrao mnogo jače lige od ove i dobro znam da nije lako osvojiti bilo koje takmičenje. Što se tiče današnje utakmice, jako lep događaj, mada bi možda bilo još lepše da je ova ceremonija dodele pehara održana na utakmici protiv Radnika kada je hala bila puna. Hvala ovim momcima iz selekcije Druge lige što su doputovali danas ovde da uveličaju ovu ceremoniju, a ja se iskreno nadam se da je publika na tribinama podjednako uživala kao i mi na terenu", izjavio je Đerasimović po završetku utakmice.

Za trenera Radničkog Stevana Mijovića današnja utakmica predstavljala je neku vrstu produženog slavlja nakon veličanstvene fešte na meču protiv Radnika iz Surdulice, kada su košarkaši kragujevačkog kluba u društvu nekoliko hiljada svojih pristalica obeležili osvajanje Druge muške lige i povratak u Košarkašku ligu Srbije.

"Mi smo praktično već proslavili osvajanje Druge lige i plasman u KLS na utakmici poslednjeg kola protiv Radnika iz Surdulice. Današnja utakmica bila je način da zajedno sa Košarkaškim savezom Srbije uveličamo samu ceremoniju dodele pehara i medalja. Zaista jedna jako lepa košarkaška atmosfera, uz prisustvo najboljih igrača lige, za dostojan završetak ove naporne sezone", ocenio je Mijović.

Treneru Džokera Nebojši Vagiću pripala je čast da selektira i predvodi idealan tim Druge muške lige Srbije na današnjoj utakmici u SBB Jezeru.

"Jako mi je drago što sam zajedno sa najboljim igračima lige imao priliku da budem učesnik ovog lepog sportskog događaja. Mislim da je Radnički kao prvak lige zaslužio da se svi danas ovde pojavimo i svojim prisustvom doprinesemo ceremoniji dodele pehara. Što se tiče same sezone, bila je izuzetno neizvesna i teška. Drago mi je što je ekipa Džokera, koju ja predvodim, uspela da se plasira u viši rang takmičenja, što je velika stvar za grad Sombor i sve Somborce", poručio je Vagić.

Na kraju zajednička fotografija za sećanje na ovo lepo košarkaško druženje u dvorani u kojoj će se od oktobra ponovo igrati mečevi najvišeg ranga takmičenja. 

Izvor: SPD Radnički