SportFoto: SPD Radnički

Radnički skida skalp i drugom „večitom“

Autor: InfoKG
16:45 | Četvrtak, 26 11 2020

U odloženom susretu petog kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog ugostiće ekipu Partizana, sutra od 19:30 časova, pred praznim tribinama svog bazena, ali uz direktan prenos na Sportklubu 2.

Kragujevčani su u odličnoj formi, što su pokazali osvajanjem drugog mesta na turniru kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i ubedljivim trijumfom nad Crvenom zvezdom pre nedelju dana (16:5).

Posle dobrih igara u Budimpešti, vratili smo se puni samopouzdanja. Počeli smo da se osećamo kao tim i da dišemo kao jedan. Došla je utakmica sa Zvezdom, u kojoj smo hteli da pokažemo da smo bolji i u tome uspeli. Jeste da Zvezda nije bila u najboljoj formi zbog problema sa koronavirusom, pa ni tolika razlika nije realna, ali me raduje igra koju smo prikazali i ubedljiva pobeda”, rekao je Stefan Branković, juniorski reprezentativac Srbije iz redova Radničkog.

„Crno-beli“ su do sada upisali po tri pobede i poraza, dok je Radnički sa pet trijumfa i jednim porazom u najužem krugu kandidata za titulu.

Partizan se oporavlja od problema sa koronom koje je imao na početku sezone i polako ulazi u ritam. Treniraju jako, uvek su raspoloženi za dobru igru, ali smo i mi, pa se nadam novoj pobedi. Svaka utakmica za nas je bitna da ispravimo greške i isprobamo različite taktičke varijante i verujem da ćemo posle duela sa „crno-belima“ još spremniji dočekati turnir Kupa Evrope”, dodao je Branković.

Nakon duela sa Partizanom, Kragujevčane od 4. do 6. decembra očekuje turnir Kupa Evrope u italijanskoj Savoni, gde će pored istoimenog domaćeg tima odmeriti snage sa nemačkim Potsdamom i španskim Mediteranijem.

Zadovoljni smo žrebom i mislim da možemo da budemo prvi u grupi. Sa nestrpljenjem iščekujemo to takmičenje i željni smo novih nadmetanja sa evropskim timovima, pogotovo Savonom, koja je izuzetno dobra ekipa”, zaključio je Branković. 

Izvor: SPD Radnički