SportFoto: SPD Radnički

Rašović: Verovali smo i na “minus pet”

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 29 09 2020

Vaterpolisti Radničkog i Šapca priredili su ljubiteljima vaterpola premijeru sezone za pamćenje pred kamerama Sportkluba, a posle velike borbe i pregršt lepih pogodaka i atraktivnih poteza, Kragujevčani su se na kraju radovali sa 14:13.

Ovaj duel nagovestio je ono što su svi priželjkivali, da će sezona biti znatno kvalitetnija, pošto se veliki broj dokazanih internacionalaca vratio u domaći šampionat. Najveće ovogodišnje pojačanje u redovima Radničkog svakako je reprezentativac Srbije Strahinja Rašović koji je sa pet pogodaka bio najefikasniji u svom timu.

Upravo je on, posle sedam minuta igre, prekinuo seriju domaćina od 5:0 na startu, a potom bio inicijator preokreta.

Posle katastrofalnog početka od „minus pet“ vratili smo se u meč, preokrenuli i na kraju pobedili. Pokazali smo pobednički karakter i zbog toga sam veoma zadovoljan, ali sa druge strane, loše smo igrali i nismo pokazali ni delić od onoga što smo zamislili i trenirali. Nisam zadovoljan ni svojom, ni igrom tima, ali sam srećan, jer nije nimalo lako pobediti posle 5:0 na gostovanju i to pogotovo jednu ekipu Šapca, koja nam je glavni konkurent za titulu”, istakao je Rašović.

On je dodao da je i nakon lošeg starta osećao da ekipa može da se vrati u meč.

Početni zaostatak od pet golova nije nikako bio realan, a sama činjenica da smo se vratili je dokaz da je svih 14 igrača sa trenerima verovalo da možemo do preokreta, jer se u suprotnom to ne bi ni dogodilo. Čestitam ekipi na prvoj pobedi u sezoni. Siguran sam da ćemo napredovati i da ćemo tokom sezone podizati formu i biti mnogo bolji”, smatra Rašović.

Narednog vikenda pred Kragujevčanima je još jedno derbi gostovanje, ekipi Novog Beograda, koja je uz nekoliko kvalitetnih pojačanja na čelu sa reprezentativce Milošem Ćukom, jedan od glavnih kandidata za duplu krunu.

Novi Beograd nam je uz Šabac glavni konkurent za titulu. Ponovo igramo u gostima i očekujem jako težak meč. Oni su skup izvrsnih pojedinaca, iskusnih igrača, reprezentativaca… Verujem da ćemo pružiti mnogo bolju igru. Moramo se skoncentrisati na nas same i mislim da ćemo im uspešno parirati i biti mnogo bolji nego u Šapcu”, zaključio je Rašović.