SportFoto: KVK Radnički

Remi Radničkog i Budve, Kragujevčani sa svog bazena napadaju viši rang

Autor: InfoKG
10:30 | Ponedeljak, 28 01 2019

Vaterpolisti Radničkog odigrali su nerešeno derbi poslednjeg kola regularnog dela Regionalne A2 lige sa ekipom Budve, rezultatom 8:8. Kragujevčani će se u Ligi „6“ boriti za plasman u viši rang, od 9. februara.

U Radničkom je najefikasniji bio Ganić sa dva gola, dok su po jedan postigli Nemanja Stanojević, Jovan Tanasijević, Gijom Dino, Ivan Gusarov, Aleksa Manić i Nikola Tomašević. U ekipi Budve po dva puta su se u strelce upisali Sergej Lobov, Marko Vukmirović i Nikola Bogdanović, a jednom Petar Ćetković i Branko Franeta.

Rezultat je dobar za nas s obzirom na to kako smo igrali. Bili smo ispod svakog nivoa, na kraju izvukli bod koji će nam sigurno značiti u nastavku. Igrali smo izuzetno loše i  ako ovako budemo igrali u nastavku ne možemo mnogo da se nadamo ulasku u viši rang. Ostalo je pet kola sa najbolje plasiranim ekipama i svaka sledeća utakmica je za nas finale. Mislim da će biti jako zanimljivo i uzbudljivo i nadam se da ćemo bolje igrati i izboriti A1 ligu“, rekao je trener Radničkog, Uroš Stevanović.

Igrač sa najviše utakmica u ekipi Radničkog, Uglješa Panić, podvukao je dobru atmosferu u prepunom „Parku“.

Pobeda je izostala, ali mislim da smo priredili spektakl za publiku. Igramo još jednu utakmicu sa njima u drugoj fazi takmičenja i nadam se da ćemo ostvariti pobedu koja će nam omogućiti ulazak u A1 ligu. Budva je odigrala agresivno i borbeno, želela je pobedu, kao i mi, ali je na kraju došlo do podele bodova. Zadovoljni smo kako smo se borili, ali ne i rezultatom“, izjavio je Panić.

Ovaj remi najviše je pogodovao ekipi Solarisa iz Šibenika, koja je sada ostala usamljena na vrhu tabele sa 30 bodova, dok Radnički i Budva dele drugo mesto sa dva manje. Uz ove tri ekipe plasman u grupu doigravanja od 1. do 6. mesta ostvarili su i niški Nais (22 boda), riječko Primorje i novosadska Vojvodina (po 21). Ovi timovi odigraće međusobno još po jedan duel i to na bazenima na kojima se nisu sastajali u regularnom delu. Vaterpolisti Radničkog će se u Ligi „6“ boriti za plasman u viši rang, od 9. februara.

U najboljoj poziciji za osvajanje prvog mesta koje direktno vodi u viši rang, trenutno je ekipa Solarisa iz Šibenika koja je sakupila 30 bodova i beži dva boda Budvi i Radničkom koji dele drugo mesto koje vodi u baraž. Četvrtoplasirani niški Nais prikupio je 22 boda, a Primorje iz Rijeke i Vojvodina iz Novog Sada po 21.

Kragujevčani će u napad na viši rang krenuti sa svog bazena, gde će odigrati prve tri utakmice – protiv Naisa (9. februar), Primorja (16. februar) i Solarisa (23. februar), a potom će na noge Budvi (2. mart) i Vojvodini (9. mart).