SportFoto: FK Radnički 1923

Revija preokreta na Banovom brdu i “salto mortale” Kragujevčana u sudijskoj nadoknadi vremena

Autor: InfoKG
16:00 | Subota, 11 02 2023

Neverovatna utakmica viđena je na Banovom brdu, u kojoj je domaći Čukarički posle niza preokreta savladao kragujevački Radnički 1923 sa 3:2 (0:0). Imaće Kragujevčani za čim da žale, s obzirom da su sve do devedesetog minuta utakmice imali sva tri boda u džepu, a onda su za samo šest minuta primili dva gola, tako da su na kraju pognutih glava i u neverici napustili teren stadiona na Banovom brdu.

Nemaju fudbaleri Radničkog 1923 sreće na startu prolećnog dela prvenstva. Nakon nezasluženog poraza od Voždovca prošlog vikenda na "Čika Dači", izabranici trenera Dejana Joksimovića propustili su veliku priliku da na gostovanju jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Mocart Bet Superligi ove sezone, beogradskom Čukaričkom, dođu do prvih prolećnih bodova. Odigrali su Kragujevčani za desetku – odvažno, borbeno, bez respekta prema favorizovanom domaćinu – ali su na kraju, što bi se reklo, sami sebi pucali u noge i u poslednjih šest minuta prosuli sve dobro što su uradili tokom devedeset minuta uzbudljive fudbalske bitke na Banovom brdu.

Šumadinci su umesto već viđenog trijumfa, morali da se pomire sa trećim uzastopnim, a ukupno desetim porazom u prvenstvu.

Golove za Čukarički postigli su Tomović u 65, Adžić u 90. i Docić u 90+6. minutu, dok su strelci za Radnički bili Činedu u 72. i Zorić u 81. minutu.

Priliku da stanu na put daljem rezultatskom poniranju i upišu prve bodove u prolećnom delu šampionata fudbaleri Radničkog 1923 imaće u nedelju, 19. februara, kada će na svom “Čika Dači” ugostiti ekipu Javor Matisa u utakmici 22. kola Mocart Bet Superlige Srbije.