SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog i zvanično u Super ligi

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 09 07 2020

Rukometni klub Radnički, jedan od najmlađih klubova u srpskom rukometu, postavio je visoke ciljeve, koji su poznavaocima prilika delovali nerealno i previše optimistički. Nakon samo četiri godine postojanja, klub iz srca Šumadije ima razloga za slavlje. Naime, ženska ekipa Rukometnog kluba Radnički je promovisana u novog člana elite srpskog rukometa, a njihove kolege iz muškog tima očekuje baraž utakmica, kako bi pokazali gde im je trenutno mesto.

Iako smo na početku godine nedvosmisleno postavili cilj ulazak u Superligu, odigrali jesenji deo sezone na vrhunskom nivou, bez poraza, a zatim u istom stilu nastavili prvenstvo, epidemija Korona virusa nam nije dozvolila da onako kako smo želeli, na samom terenu, trijumfalno ostvarimo i obeležimo ulazak u najviši rang. Sjajno smo odigrali 14 utakmica, dali priliku mladim igračicama i nošeni podrškom sa tribina dokazali da nam je mesto u eliti. Ova odluka je došla za zelenim stolom, ali imamo satisfakciju da smo rezultatski, prednošću od pet bodova prilikom prekida prvenstva, apsolutno zaslužili da se nađemo u Super ligi”, rekao je sportski direktor RK Radnički, Stavro Rašković.

Početak prvenstva je zakazan za poslednju nedelju septembra.

Potrudićemo se da na deficitarnim pozicijama dovedemo adekvatna pojačanja, kako bi bili konkurentni, mada će nam cilj prve sezone biti opstanak u ligi, dalji razvoj i sticanje iskustva naših talentovanih, mladih igračica koje predstavljaju budućnost kragujevačkog i srpskog rukometa. Ovaj plasman je satisfakcija za sve u klubu, koji su dali svoj maksimum kako bi došli do uspeha. Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi od koje imamo svu moguću podršku i čestitam Kragujevčanima novog ženskog superligaša”, poručio je Rašković.

Muška ekipa Rukometnog kluba Radnički čeka odluku Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije o terminu odigravanja baraž-utakmice sa ekipom Hajduk Veljka iz Negotina o ulasku u ARKUS mušku Super ligu.