SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog sigurnom igrom do bitnog trijumfa

Autor: InfoKG
11:00 | Nedelja, 21 01 2024

Rukometašice Radničkog su u jedanaestom kolu Super rukometne lige savladale na svom parketu ekipu Mladost NP iz Nove Pazove rezultatom 24:20, poluvreme 12:7 i tako trijumfom započele takmičenje u novoj, kalendarskoj godini. Nakon ove runde šampionata, Kragujevčanke se i dalje nalaze na osmom mestu sa 6 osvojenih bodova.

Jednu od najslabijih partija u prvom delu prvenstva, igračice Radničkog su pružile protiv večerašnjih protivnica, što im je bio dodatni motiv da im se u izmenjenom sastavu i sa novim trenerom revanširaju za pretrpljeni poraz. Nervozno su oba rivala startovala, tako da smo prvi pogodak videli tek na isteku četvrtog minuta (0:1). Nakon izjednačene igre, Radnički golom Valentine Božinović prvi dolazi do prednosti od dva gola (4:2, 10.min), no gošće ubrzo dolaze do izjednačenja. Usledio je period igre u kome Kragujevčanke ponovo imaju dva gola viška, no Pazovčanke i to vođstvo uspevaju da anuliraju (7:7, 20.min). Od tog trenutka na parketu hale Jezero je postojao samo jedan tim. Granitna odbrana pod komandnom palicom raspoložene Amne Pidro i raznovrsnost u fazi napada, gde su domaće igračice pogađale sa svih pozicija dovodi do serije 5:0 i krajnjeg vođstva na isteku 30. minuta, 12:7. Sjajnom, požrtvovanom i borbenom igrom u defanzivi, Radnički je sveo protivnice na samo 7 postignutih golova u ovom delu igre.

Krenule su gošće odlučnije na samom startu drugog poluvremena i svele prednost domaćina na samo dva gola (14:12, 37.min), no Radnički odbija taj nalet i u značajnom delu ovog dela igre održava konstantnu prednost od 3 do 4 gola. Uporne su bile Pazovčanke, no igra u defanzivi Kragujevčanki nije popuštala, a napad je održao dobar procenat realizacije. I pored velikih ataka igračica Mladosti, domaće rukometašice su sigurnom igrom držale utakmicu pod kontrolom, a sve je bilo poprilično jasno kada je Dunja Tasić pogodila za ogromnih plus 6 u 57. minutu (23:17). Uspele su serijom 0:3 gošće da se primaknu na 23:20, no tačku na i je stavila večeras raspucana Andrea Boner za konačnih 24:20 i prvi ovogodišnji trijumf.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Andrea Boner sa 6 dok su Helena Inđić i Dunja Tasić dodale po 4 pogotka, a kod gošći titulu najboljeg strelca su ponele Nikoleta Lazarević sa 6 i Tina Paunić sa 4 postignuta gola.

Narednog petka rukometašice Radničkog idu na noge šampionkama Srbije, ekipi Jagodine.

Izvor: SPD Radnički