SportFoto: SPD Radnički

Poraz rukometašica na gostovanju u Pazovi

Autor: InfoKG
17:00 | Ponedeljak, 25 09 2023

Rukometašice Radničkog su u utakmici 2. kola Super rukometne lige poražene na gostovanju u Novoj Pazovi od ekipe Mladost NP rezultatom 30:23, poluvreme 19:13, tako da nakon ove runde šampionata imaju polovičan uspeh.

Ekipa Mladosti je poznata po tome da na svom terenu pruža odlične partije, no mladi i poletni tim Radničkog ohrabren dobrom igrom i trijumfom u prvom kolu je put Nove Pazove krenuo rešen da pruži jak otpor i pokuša da udvostruči bodovni saldo. Meč je krenuo u uobičajenom ispitivanju snaga, vodila se izjednačena borba i rezultat je bio u egalu u toku većeg dela prvog dela igre. Ekipe su se smenjivale u vođstvu sve do 25. minuta kada je usledio pad u igri Kragujevčanki, koje su iskusne domaće igračice iskoristile i velikom serijom 6:0 došle do konačnog rezultata u ovom delu igre, 19:23.

Pad u igri Radničkog u poslednjih 5 minuta prvog dela igre se u mnogome odrazio na kompletan tok drugog dela igre. Domaćin je potkovan prednošću i stečenim samopouzdanjem u startu nametnuo svoj tempo i vrlo brzo podigao vođstvo na plus 8 (21:13, 33.min). Pokušavale su i dale sve od sebe mlade prvotimke ekipe iz Kragujevca da svedu u normalu prednost Mladosti, no nije im polazilo za rukom. U par navrata su uspevale da smanje na minus 5, no to je bilo sve što su uspele. Znatno iskusnije domaće igračice su održavale stečeno preimućstvo sve do isteka 60. minuta i konačnog rezultata 30:23.

U redovima Mladosti najefikasnije su bile Tina Paunić sa 7, i Jelena Stekić sa 5 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki najubojitije bile Natalija Jonović sa 7 i Helena Inđić sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Tina Paunić (Mladost).

Sledeće kolo je na program naredne subote, 30. septembra, kada će rukometašice Radničkog ugostiti aktuelnog šampiona, ekipu Jagodine.

Izvor: SPD Radnički