SportFoto: InfoKG i kragujevac.ls.gov.rs

Slavlje u čast EVROPSKOG RADNIČKOG - Vekovni san je ostvaren (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
08:00 | Nedelja, 26 05 2024

Na Trgu vojvode Radomira Putnika, juče, nakon direktnog prenosa utakmice poslednjeg kola Mozzart Bet Superlige između FK „Partizan“ i FK „Radnički 1923“ (2:2), koju su pratili na velikom video bimu, Kragujevčani su uz bogat muzički program nastavili da slave plasman našeg kluba u evropsko takmičenje, gde su im se po povratku iz Beograda priključili igrači i članovi stručnog štaba.

Jučerašnja utakmica, koja je završena rezultatom 2:2, nije uticala na već ostvareni cilj FK „Radnički 1923“ da zaigra u kvalifikacijama za Ligu konferencije i tako prvi put, nakon više od veka postojanja, uđe u Evropu. 

Radnički je u svojoj 101. godini postao evropski klub. Ovo je velika pobeda celog Kragujevca i svih Kragujevčana, na čelu sa stručnim štabom i čitavom ekipom, od direktora, preko sportskog direktora, do poslednjeg igrača i oba golmana. Prisustvo svih ovih navijača govori koliko je ovo veliki uspeh i koliko Kragujevčanima to znači. Kragujevac jeste evropski, svetski grad i konačno smo i u segmentu sporta dostigli mesto koje nam pripada, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić.

U muzičkom delu programa nastupali su grupe Trajb i Rok art, Katarina Bogdanović, Vanja Marković, Čipi i Dejan Cukić, a čitavo slavlje je upotpunjeno i bikom na ražnju i vatrometom.
 

Galerija slika