SportFoto: Printscreen - YouTube/ FK Šumadija 1903 Kragujevac

"Šumadija 1903" pobedila "Goč" (VIDEO)

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 02 04 2024

Fudbaleri “Šumadije 1903” pobedili su u utakmici 17. kola Šumadijsko-raške zone ekipu “Goča” iz Vrnjačke banje, rezultatom 3:0. 

Razigrana "Šumadija" zabeležila je desetu pobedu u ovogodišnjem izdanju Šumadijsko – raške zone. Čini se jedna od lakših pobeda na Bubnju protiv oslabljene ekipe FK “Goč” iz Vrnjačke banje.

Gosti su na stadion na Bubanju došli bez nekoliko iskusnih igrača sa ciljem da sačuvaju svoju mrežu i na taj način ostvare povoljan rezultat i eventualne bodove koji su im neophodni u grčevitoj borbi za opstanak.

Šumadinci su od samog početka utakmice nametnuli svoj stil igre i brzom i lepršavom igrom lako dolazili u poziciju za postizanje pogotka. Jednu takvu akciju u prvom delu igre realizovao je Dušan Tatović u 26. minutu.

I u nastavku utakmice viđena je ista slika, “Šumadija” je stvarala prilike za postizanje pogotka, ali je odbrana gostiju iz Vrnjačke banje odolevala sve do 77. minuta kada je mladi Andrija Janković povećao prednost. Pogodak za konačnih 3:0 delo je, kapitena i najboljeg igrača “Šumadije”, Strahinje Uroševića u 86. minutu.

Zadovoljan sam igrom koju su prikazali moji igrači u ovoj utakmici. Nije bilo lako probiti blok koji su gosti postavili ispred svog kaznenog prostora. Uspeli smo u tome, pametnom i organizovanom igrom nezaboravljajući odbrambene zadatke i na taj način sprečili eventualni kontranapad koji bi mogao da odvede utakmicu u drugom smeru”, izjavio je šef stručnog štaba FK “Šumadija 1903”, Aleksandar Dedeić.

Fudbaleri “Šumadije 1903” narednu utakmicu igraju u gostima protiv ekipe FK “Gruža”.