SportFoto: SPD Radnički

Trijumf Radničkog nad Šapcem za kraj regularnog dela

Autor: InfoKG
11:30 | Ponedeljak, 07 03 2022

U poslednjoj utakmici ligaškog dela Regionalne lige, vaterpolisti Radničkog savladali su ekipu Šapca, rezultatom 11:10.

U kragujevačkoj ekipi nije bilo Miloša Ćuka i prvog golmana Lazara Dobožanova, a njihova mesta u sastavu zauzeli su Uglješa Panić i Filip Milutinović. To nije mnogo poremetilo izabranike Uroša Stevanovića, jer je drugi golman Stefan Todorovski bio na visini zadatka.

Kragujevčani su sve vreme držali konce igre u svojim rukama, a pred poluvreme su se odvojili na tri gola (5:2).

Ipak, Šapčani su sredinom treće četvrtine izjednačili (5:5), a nakon što se Radnički odvojio na „plus dva“ ponovo su došli do egala i minut i po pre kraja deonice (7:7). Odmah su se Kragujevčani vratili u vođstvo preko Vrlića i postarali se za novo vođstvo – 8:7.

Šumadinci nisu želeli da uđu u neizvesnu završnicu, pa su već na startu poslednje četvrtine vezali tri gola (11:7). Međutim, ni gosti se nisu predavali pa je do drame došlo. Šulc je realizovao peterac 48 sekundi (11:10), posle čega su imali i napad za izjednačenje i opstanak u eliti, ali je Todorovski zaustavio šut Markovića.

Najefikasniji bio je kapiten Filip Janković sa tri gola, a pratili su ga Nikola Lukić i Josip Vrlić sa po dva. Na drugoj strani tri pogotka postigao je Marko Tubić, a po dva Nikola Marković, Kristijan Šulc i Savo Ćetković.

Radnički je ligaški deo sezone završio na četvrtom mestu pa će se u polufinalnoj utakmici finalnog turnira sastati sa prvoplasiranom ekipom Novog Beograda, koja je i domaćin turnira, dok drugi polufinalni par čine Jug – Jadran Split. Zanimljivo da Kragujevčani nisu poraženi ni od jednog učesnika finalnog turnira. Savladali su Novi Beograd (11:10) i Jug (12:10), dok su sa Jadranom u Splitu odigrali nerešeno (14:14).

Ispostavilo se da su ih boljeg plasmana, pa možda čak i domaćinstva finalnog turnira, koštali nerešeni rezultati sa Primorcem i Jadranom iz Herceg Novog, kao i poraz od Partizana.

Iz lige je ispala poslednjeplasirana Budva, dok će Mornar i Šabac u baraž sa Primorjem iz Rijeke i Valisom iz Valjeva. 

Izvor: SPD Radnički