SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

U toku 8. Aerodrom kids kup (FOTO)

Autor: InfoKG
11:30 | Subota, 22 06 2024

U organizaciji Fudbalskog kluba Aerodrom kids na terenu Sportskog centra Viktorija u naselju Petrovac, juče je počeo trodnevni turnir koji okuplja više od 1200 fudbalera uzrasta 2012. do 2016. godišta.

"Turnir Aerodrom kids kup je najveće sportsko takmičenje malih fudbalera u centralnoj i peti po veličini  u Srbiji. Grad Kragujevac će nastaviti da bude njegov pokrovitelj i ubuduće, kazao je Predrag Stevović prilikom otvaranja ističući da su upravo ovakva sportska okupljanja ono što je namera grada - da se stvaraju nove generacije budućih sportista. Turniri i takmičenja su tu da se mališani nauče sportskom ponašanju kad se dobija ali i kad se gubi, da nauče da se druže, podržavaju i bodre međusobno. Sve što deca ovde nauče je rezultat ozbiljnog  rada i posvećenosti", poručio je Stevović, član Gradskog veća za sport koji je otvorio najveće sportsko regionalno takmičenje malih fudbalera u ovom delu Srbije, koje podržava i Grad Kragujevac .

"Predsednik Fudbalskog kluba Aerodrom kids Kragujevac, Dušan Đalović, kaže da je ova sportska manifestacija prilika da se deca druže, provedu vreme na kvalitetan način, da se takmiče i bore za trofej što je za njih posebno važno. Budući da već ima tradiciju, nastaviće da traje i okuplja male sportiste".

Galerija slika