SportFoto: SPD Radnički

U14 ekipa Radničkog solidna na prestižnom turniru u Dubrovniku

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 19 04 2023

Ekipa Radničkog do 14 godina nadmetala se tokom prethodne nedelje na tradicionalnom turniru „Tomo Udovičić“ u Dubrovniku, najkvalitetnijem turniru mlađih kategorija i u konkurenciji 39 najboljih evropskih ekipa osvojila 12. mesto.

Izabranici Filipa Batinića su na hrvatsko primorje otputovali pravo iz Singapura gde su prethodno učestvovali na turniru Pejser vaterpolo akademije, pa je i umor bio veliki faktor u startnom porazu od zagrebačkog Medveščaka (10:8). Potom su upisali tri pobede, protiv španske Terase (7:3), Jadrana iz Neuma (12:3) i Steaue iz Bukurešta (8:5) i osvojili drugo mesto u grupi.

Ostaje žal zbog meča sa Zagrepčanima, jer su samo prvoplasirani timovi iz osam grupa išli u borbu za plasman od 1. do 8. mesta, pa Radnički samim tim ostao bez šanse za medalju.

Takmičenje je nastavio u borbi za plasman od 9. do 16. mesta i najpre nadigrao španski tim Mediterani, ali je posle poraza od italijanskih timova Salerno i Lacio morao da se zadovolji 12. pozicijom.

Prvo mesto pripalo je Šapcu, drugo Jadranu iz Herceg Novog, dok je podgorička Budućnost u duelu za bronzu porazila Medveščak. 

Izvor: SPD Radnički