SportFoto: SPD Radnički

Valis slavio u Kragujevcu

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 16 10 2023

Vaterpolisti Radničkog nastavili su seriju loših rezultata, pošto su u derbiju trećeg kola grupe B Super lige Srbije, poraženi od valjevskog Valisa, na svom bazenu, rezultatom 16:14.

Na startu susreta Valjevci su poveli golom Petra Kasuma, koji je iskoristio uspavanost čuvara i smestio loptu u mrežu, potvrdivši da su ove sezone gosti sastavili respektabilan tim i da u Kragujevac nisu došli sa „belom zastavom“, što je bivalo sve jasnije kako je utakmica odmicala.

Radnički je odmah preokrenuo, golovima Gavrilovića i Ranđića (2:1), imao i „plus dva“ u nekoliko navrata, kontrolisao igru, ali je Valis postigao dva gola u poslednja dva minuta, preko Mitrovića i Kasuma, za egal na poluvremenu – 7:7.

Domaćin je poveo početkom drugog poluvremena pogotkom Kristiana Šulca (8:7), ali je zatim propustio priliku da se „odlepi“ iz kontranapada, što je na drugoj strani uspelo Kasumu (8:8). Nisu realizovali svoje prilike izabranici Uroša Stevanovića, a Valis je to obilato koristio, pa je u poslednju deonicu ušao sa dva gola prednosti – 11:9.

Radnički je dva puta prilazio na gol zaostatka, ali gosti nisu posustajali, pa su dva puta na svom kontu imali tri pogotka „viška“ (14:11, 15:12), a sve je bilo gotovo kada su i treći put stigli na „plus tri“, preciznim udarcem levorukog Dragoljuba Rogača – 16:13, na minut i 40 sekundi pre kraja.

Valjevce je do pobede predvodio raspoloženi Petar Kasum sa pet golova, a pratili su ga Dragoljub Rogač i Aleksandar Radanović, sa po tri, odnosno Dimitrije Obradović sa dva gola. U ekipi Radničkog po tri pogotka postigli su Lazar Vićković i Bogdan Gavrilović, a dva puta se u strelce upisao Kristian Šulc.

Kragujevčani sledećeg vikenda idu na noge Crvenoj zvezdi, a za dve nedelje će ponovo biti domaćini, i to novajliji u takmičenju, ekipi Taša.

Izvor: SPD Radnički