SportFoto: SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog protiv ekipe Valisa-ulaz besplatan

Autor: InfoKG
15:30 | Ponedeljak, 17 04 2023

U revanš utakmici četvrtfinala plej-ofa Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Valisa iz Valjeva, sutra, od 20 časova, uz besplatan ulaz za sve posetioce.

Kragujevčani su u prvoj utakmici, u valjevskoj "Petnici", slavili ubedljivo, rezultatom 13:5, pa su praktično već viđeni u narednoj rundi takmičenja. Dovoljan im je čak i poraz do sedam golova razlike kako bi se plasirali u polufinale, ali nema sumnje da će pokušati da pruže što bolju partiju i tako nastave podizanje forme za završnicu sezone.

Radnički je u Valjevu igrao bez Josipa Vrlića, Miloša Ćuka i Lazara Dobožanova, koji su odmarali, a i u takvom sastavu bio je prejak za svog rivala. Već na samom startu poveo je sa 5:0 i jasno stavio do znanja protivniku da nema šta da traži u ovom dvomeču. Potom je održavao prednost, a u završnici meča praktično otklonio i sve dileme oko plasmana u polufinale.

Bila je to i najubedljivija ovosezonska pobeda, s obzirom na to da su prethodno, u ligaškim okršajima, u Kragujevcu trijumfovali sa 14:10, a u Valjevu sa 12:9.

Sasvim je moguće da će neko od iskusnijih odmarati i u ovom duelu i da će trener Uroš Stevanović nastaviti dosadašnju praksu pružanja šanse mlađim igračima, jer je pred Kragujevčanima serija jakih mečeva u ritmu sreda-subota, pre svega polufinale, najverovatnije sa Crvenom zvezdom i zatvaranje kragujevačke sezone Lige šampiona sa Pro Rekom.

Izvor: SPD Radnički