SportFoto: SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog izborili „majstoricu“ sa Partizanom

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 17 05 2023

U revanšu serije za treće mesto Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog slavili su na gostovanju ekipi Partizana na „Banjici“, rezultatom 11:8 i tako izborili treću utakmicu, popularnu „majstoricu“.

Najbolji centar sveta, Josip Vrlić, ponovo je izostao, ali se posle par propuštenih utakmica u sastav Kragujevčana vratio Luka Pljevančić, koji je nedavno zadobio prelom nosa.

Velika važnost trećeg mesta koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona uslovila je nešto tvrđi start, ali su Šumadinci kako je meč odmicao bivali sve sigurniji i zasluženo izborili novi duel.

Partizan je poveo posle tri minuta igre, pogotkom najboljeg strelca Petra Smiljevića, da bi sredinom uvodne deonice uzvratio Vuk Drašković (1:1). Gosti su se u tim trenucima odbranili i u napadu sa isključenim golmanom, ali ne i minut i 15 sekundi pre kraja četvrtine, kada je Smiljević doneo novo vođstvo svom timu, šutem iz faula. Međutim, bilo je dovoljno vremena da Radnički preokrene do prvog predaha. Najpre je Aleksa Ukropina uzvratio na isti način, a potom kapiten Filip Janković uz zvuk sirene pogodio sa velike distance (3:2).

Smiljević je na startu drugog perioda postavio egal svojim trećim golom (3:3), nakon čega je Nikola Lukić samo na kratko vratio goste u vođstvo (4:3). Nastavljena je rezultatska klackalica, pošto su domaći preokrenuli preko Božovića i Trtovića (5:4), ali su ipak izabranici Uroša Stevanovića otišli sa vođstvom na odmor, posle golova Bogdana Gavrilovića i Ukropine – 6:5.

Kako je meč odmicao, Radnički je sve veću sigurnost imao u golmanu Stefanu Todorovskom, kome su požrtvovanom igrom u odbrani i blokovima pomagali saigrači. Na drugoj strani stekao je prvu osetniju prednost od tri gola, pogocima Nemanje Stanojevića sa igračem više i Ukropine iz faula (8:5). Smiljević je minut i po pre kraja treće deonice pokušao da još jednom vrati „crno-bele“ u igru, ali je pet sekundi pre isteka vremena Lukić vratio Kragujevčane na „plus tri“ – 9:6.

Šest i po minuta pre kraja Luka Pljevančić je pogodio za najveću prednost od četiri gola (10:6), posle čega je Radnički sigurno čuvao vođstvo do kraja susreta.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Aleksa Ukropina sa četiri gola, a donekle ga je pratio Nikola Lukić sa dva. U poraženom timu Petar Smiljević se takođe četiri puta upisao u strelce.

„Majstorica“ je na programu u petak, u Kragujevcu.

Izvor: SPD Radnički