SportFoto: SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog u polufinalu Super lige Srbije

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 19 04 2023

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se u polufinale Super lige Srbije, pošto su i u drugom meču četvrtfinalne serije nadigrali ekipu Valisa, ovoga puta na svom bazenu, rezultatom 16:12.

Kragujevčani su u revanš ušli sa velikom zalihom od osam golova iz Valjeva (13:5), ali ih je to možda i previše opustilo, pa je gost od starta imao dva gola prednosti, a posle tačno deset minuta igre bio je i na „plus tri“ (6:3).

Podatak da su za nešto više od četvrtine primili više golova nego za ceo meč u prvom duelu, upalio je lampice u taboru Uroša Stevanovića, pa su serijom preciznih šuteva Lukića, Kojića i Draškovića sredinom druge četvrtine stigli do izjednačenja – 6:6. Potpuni preokret usledio je u samom finišu poluvremena. Najpre je Vrlić pogodio iz kontre, a zatim i Filip Janković – 8:7.

Potom je Radnički nastavio u istom ritmu, pa je u par navrata bio na „plus tri“ (11:8, 12:9), ali je u tim trenucima Radanović iz peteraca održavao svoj tim u igri, a pred ulazak u poslednju deonicu nade su podgrejali Bursać i Nikolov (12:11).

Ipak, Kragujevčani nisu želeli da dozvole nikakvo iznenađenje, pa su serijom 4:0, u kojoj su pogađali Lukić, Ćuk, Vrlić i Kojić, otklonili sve dileme oko pobednika (16:11).

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Nikola Kojić, Nikola Lukić i Josip Vrlić sa po tri gola, dok je u ekipi Valisa prednjačio Aleksandar Radanović sa četiri, a pratio ga je Nikola Bursać sa tri.

Radnički se u polufinalu sastaje sa boljim iz duela između Crvene zvezde i Vukova, koji revanš susret igraju sutra, a „crveno-beli“ su iz gostiju poneli sedam golova prednosti (13:6). 

Izvor: SPD Radnički