SportFoto: SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog slavili na "Banjici"

Autor: InfoKG
10:30 | Nedelja, 21 04 2024

U poslednjem kolu Super lige Srbije vaterpolisti Radničkog trijumfovali su na gostovanju Partizanu, na „Banjici“, rezultatom 13:11.

„Crno-beli“ su bolje otvorili utakmicu i dva puta imali „plus tri“ u prvoj četvrtini (4:1, 5:2), ali su gosti u drugoj deonici ubacili u višu brzinu i nakon tri vezana gola Marka Jankovića preokrenuli pred poluvreme – 6:5.

Nastavili su Kragujevčani u istom u drugom poluvremenu, pa su u finišu treće deonice stekli tri gola prednosti (10:7), a u poslednjoj četvrtini i četiri gola „viška“ (12:8).

Partizan je u par navrata uspeo da prepolovi zaostatak, ali su Šumadinci odoleli protivničkim naletima i sačuvali prednost do samog kraja.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Janković sa šest golova, a pratio ga je Lazar Vićković sa tri. U ekipi Partizana prednjačio je Vuk Drašković sa četiri pogotka.

Pred vaterpolistima Radničkog je sada polufinalna serija plej-ofa sa Crvenom zvezdom. „Crveno-beli“ su domaćin u prvom duelu 30. aprila, revanš je na programu 8. maja u Kragujevcu, a eventualna „majstorica“ 11. maja u Beogradu.