SportFoto: Facebook/Wild Boars

Veprovima srebro: Vukovi odbranili titulu šampiona Srbije

Autor: InfoKG
08:00 | Ponedeljak, 11 07 2022

Beogradski Vukovi odbranili su titulu šampiona Prve lige Srbije savladavši Divlje veprove u Beogradu rezultatom 24:17.

U prvoj četvrtini viđen je po jedan uspešan fild-gol pokušaj na obe strane, pa je rezultat nakon tog perioda iznosio 3:3.

Do end zone rivala prvi je dospeo Aleksandar Mlađen probijanjem početkom druge deonice i, uz precizan PAT Željka Stegnjaje, doneo Vukovima prednost od 10:3. Defanzivci domaćina su odigrali sjajno prvo poluvreme i odbili još jedan nalet Veprova, a na drugoj strani terena je to tačdaunom nagradio tandem Ryan Barabe – Tihomir Todorov (17:3).

Kako su završili prvo, tako su Barabe i Todorov započeli drugo poluvreme. Sjajan pas američkog kvoterbeka je u end zoni gostiju uhvatio prošlogodišnji MVP domaćeg prvenstva i tako poslao Vukove na maksimalnih +21 (24:3).

Ipak, večiti derbi ni ovoga puta nije mogao da prođe bez neizvesnosti. Pad koncentracije Vukova u poslednjoj deonici Wild Boarsi su znali da iskoriste i sa dva postignuta tačdauna su prišli na posed zaostatka (24:17). Da do produžetka ne dođe postarao se najkorisniji igrač finala Andrija Drča koji je poslednji napad Veprova okončao intersepšnom i tako u vitrine Vukova dodao još jedan pehar namenjen prvaku države.

Izvor: B92