SportFoto: SPD Radnički

Vojvodina prejaka za rukometaše Radničkog

Autor: InfoKG
12:00 | Subota, 16 12 2023

Rukometaši Radničkog su u okviru 14. kola Super rukometne lige poraženi u Novom Sadu od desetostrukog šampiona, ekipe Vojvodine rezultatom 36:26, poluvreme 16:10. Nakon ovog kola, Kragujevčani ostaju na sedmom mestu sa osvojenih 11 bodova.

Kragujevčani su na megdan najsuperiornijoj ekipi u Srbiji izašli u okrnjenom sastavu, lišeni pomoći četiri standardna igrača, ali čvrsto rešeni da što skuplje prodaju kožu i prikažu se širokom auditorijumu u što boljem svetlu. Domaćin otvara meč vođstvom 2:0, Radnički smanjuje na 3:2, no tada ulazi u seriju grešaka i nerealizovanih napada, tako da u 16. minutu Vojvodina dolazi do 9:3, a nedugo zatim i do 9 golova prednosti (13:4, 22.min). Karakteristična, granitna odbrana Novosađana nije dozvoljavala gostima da se značajnije razmahnu do tog trenutka, ali su momci u večeras belim dresovima malo po malo nalazili ključ za vojvođansku bravu, smanjivali prednost, tako da se na veliki odmor otišlo rezultatom 16:10.

Izuzetno korektna utakmica, sa malim brojem isključenja i u malo sporijem ritmu karakterističnom za kraj kalendarske godine je nastavljena i u drugom poluvremenu. Na samom startu šampion po prvi put dolazi do dvocifrene prednosti (22:12, 37.min). Nisu se dali Kragujevčani dajući trenutni maksimum u skraćenoj rotaciji i uspeli da smanje na minus 7 u 43. minutu (26:19), ali Vojvodina nije dozvolila iznenađenje. Usledio je period u kome su Novosađani održavali prednost od 7 do 10 golova do konačnih 36:26 uz poslednji zvuk sirene.

Najefikasniji u redovima domaćina su bili Borys Pukhouski sa 7 i Darko Milenković sa6pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Miloš Barudžićć sa 8, dok su Bogdan Utvić i Radovan Maljević dodali po 4 postignuta gola.

Igrač utakmice: Miljan Vukovljak (Vojvodina)

RK Vojvodina – RK Radnički: 36:26 (16:10)

Novi Sad: SC “Slana bara“. Gledalaca: 160

Sudije: Nikola Musić, Stevan Đurašinović

Sedmerci: Vojvodina 5 (5), Radnički 2 (2)

Isključenja: Vojvodina 6 min, Radnički 2 min

Vojvodina: Lučin (11 odbrana), Šijan, Ocvirk 4, Vukovljak, Draško, Aziz, Ratković 3, Milenković 6, Sunajko 3, Pušica 1, Rađenović 3, Pešić 2, Tomić 4, Golubović 3, Pukhouski 7.

Radnički: Đerić, Veljković, Maljević 4, Veličković, Stanisavljević 2, Mutavdžić, Mojsilović 1, Kasalović, Barudžić 8, Knežević 2, Utvić 4, Stanojev 2, Ivanović (4 odbrane), Barjaktarević 3.  .

Ovom utakmicom je spuštena zavesa na kalendarsku godinu. Nastavak šampionata je u februaru, a rukometaše Radničkog pre toga očekuju obaveze i u nacionalnom Kupu.

Izvor: SPD Radnički