SportFoto: SPD Radnički

Vuk Drašković u Radničkom

Autor: InfoKG
18:10 | Petak, 27 01 2023

Reprezentativac Crne Gore, Vuk Drašković, novo je pojačanje Vaterpolo kluba Radnički. Ovaj dvadesetjednogodišnjak u Kragujevac stiže iz kotorskog Primorca, svog matičnog kluba, a pokriva zgodnu stranu bazena.

Kragujevčani su u njegove kvalitete imali prilike da se uvere kroz Regionalnu ligu, kao i mlađe reprezentativne selekcije, pošto je Drašković bio deo reprezentacije Crne Gore koja je na Svetskom prvenstvu u Pragu, 2021. godine, osvojila bronzanu medalju. Pored toga, već duže vreme je u sistemu seniorske reprezentacije Srbije, a našao se i na najnovijem spisku selektora Vladimira Gojkovića.

Radnički je jedan od najboljih klubova na našim prostorima i nije bilo teško odlučiti se da postanem njegov deo. Čast i zadovoljstvo mi je što sam postao igrač ovog uspešnog kluba. Verujem da ću napredovati uz trenera Stevanovića, kao i da će mi igranje uz momke iz Radničkog, doneti usavršavanje”, rekao je Drašković.

On je dodao da će pokušati da pomogne novim saigračima da ostvare što bolje rezultate na svim frontovima.

Mislim da će Radnički dati sve od sebe da ostane u vrhu na svim takmičenjima. Očekujem osvajanje Kupa, Super lige, kao i ulazak u najboljih osam u Ligi šampiona. Imao sam prilike da sa pojedinim igračima igram kroz reprezentaciju, a poznajemo se i iz klupskih takmičenja, pa mislim da mi neće biti teško da se uklopim”, zaključio je Drašković. 

Izvor: SPD Radnički