SportFoto: SPD Radnički

Ž12 ovog vikenda na prvenstvu Srbije u Mionici

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 23 05 2024

Kvalitetan rad, organizacija i uslovi omladinske škole Rukometnog kluba Radnički su ove godine dali rezultate u punom kapacitetu. Nakon plasmana dve muške selekcije na prvenstvo Srbije se plasirala i ženska selekcija uzrasne kategorije Ž12 (2011 i mlađe), koje će se održati ovog vikenda (24-26.maj).

"Drugu godinu zaredom smo se plasirali na državno prvenstvo za devojčice do 12 godina, igra se tri dana i imaćemo 4 utakmice. Plasmanom na prvenstvo Srbije smo ušli u borbu sa 11 najboljih ekipa u Srbiji i ostvarili cilj za ovu godinu. Idemo da odmerimo snage sa devojčicama iz drugih regiona i da predstavimo klub i grad u najboljem svetlu", najavila je finalni turnir prvenstva Srbije, trener Jasmina Kolak.

Završni turnir prvenstva Srbije će se održati u sportskom centru „Mionica“ u Mionici, a 12 učesnika će biti podeljeno u četiri grupe od po 3 ekipe. Naše devojčice će se takmičiti u grupi B zajedno sa ekipama RK Novi Beograd i ŽRK Vrbas.

U zavisnosti od plasmana po grupama, drugog dana su na programu mečevi razigravanja, a u nedelju 26.maja će biti odigrane utakmice koje će doneti konačan poredak na ovogodišnjem prvenstvu.

Izvor: SPD Radnički