SportFoto: FK Radnički 1923 - Arhiva

Zahuktali Šumadinci staju na put lideru

Autor: InfoKG
13:00 | Subota, 15 10 2022

Prvu etapu regularnog dela prvenstva fudbaleri Radničkog 1923 završavaju duelom sa aktuelnim šampionom Srbije i liderom Mozzart Bet Super lige, ekipom Crvene zvezde, koji je zakazan za sutra od 14 časova na stadionu “Čika Dača”.

Ova utakmica dolazi u najpovoljnijem mogućem trenutku za Kragujevčane, koji su u ozbiljnom usponu forme. Sa devet osvojenih bodova u poslednja tri kola, Šumadinci su raspirili maštu svojih navijača, koji očekuju da se “crveni” u nastavku sezone aktivno uključe u borbu za jedno od pet mesta koja donose izlazak u Evropu dogodine.

Susret sa braniocem titule i liderom na tabeli Crvene zvezdom predstavlja bez svake sumnje najveći test za ekipu trenera Dejana Joksimovića do odlaska na zimsku pauzu. Iako svesni kvaliteta svog rivala, Kragujevčani veruju u pozitivan rezultat na predstojećoj utakmici.

Izlišno je pričati o kvalitetu ekipe Crvene zvezde, koja u poslednjih desetak godina nije imala jači tim. Ovo je jedna velika provera za nas i prava prilika da se izmerimo sa jednim tako jakim i kvalitetnim protivnikom. Iskreno, mislim da imamo kvalitet i potencijal da uspešno pariramo ekipi Crvene zvezde i ostvarimo povoljan rezultat”, ističe šef struke kragujevačkog tima Dejan Joksimović.

Za “crveno-bele” ova utakmica dolazi samo tri dana nakon gostovanja mađarskom Ferencvarošu, gde je ekipa trenera Miloša Milojevića doživela svoj treći poraz u grupnoj fazi Lige Evrope. Psihološki momentum je, dakle, na strani domaćina, koji daleko rasterećeniji ulazi u ovaj duel.

Od Crvene zvezde se očekuje da pobeđuje u svakoj utakmici, što svakako stvara određenu dozu psihološkog pritiska na igrače. Na drugoj strani, mi smo u dobrom ritmu, vezali smo tri pobede u nizu i znatno rasterećenije ulazimo u ovu utakmicu. Naša prevashodna želja je da nastavimo kontinuitet dobrih igara, a sad za koliko će to biti dovoljno, videćemo u nedelju”, poručuje strateg “crvenih”.

U Radničkom 1923 se uzdaju u značajnu podršku svojih navijača, koja u ovakvim utakmicama može posebno da inspiriše igrače.

Imamo obavezu da se u najboljem mogućem svetlu predstavimo našim navijačima, za koje ne sumnjam da će u velikom broju doći da pruže podršku ovim momcima koji postižu sjajne rezultate u poslednje vreme. Imaće, naravno, i Zvezda svoje navijače, ali ja očekujem da barem sedamdeset odsto kapaciteta stadiona ispune naši simpatizeri, pravi Kragujevčani koji vole Radnički i koji su spremni da ovoj ekipi daju neophodan vetar u leđa sa tribina”, dodaje Joksimović.

Ulaznice za utakmicu su već puštene u prodaju i mogu se nabaviti na biletarnici “SBB hale Jezero” danas u periodu od 10 do 18 časova, po ceni od 700 dinara za zapadnu i 600 dinara za istočnu, odnosno severnu tribinu na kojoj će biti stacionirane pristalice gostujućeg tima.

Na dan utakmice ulaznice za istočnu i zapadnu tribinu prodavaće se na blagajni ispred južne tribine stadiona “Čika Dača” (od 10 časova), a za severnu na ulazu za ovu tribinu (od 12 časova).

Takođe, zbog povećanog interesovanja ulaznice za istočnu i zapadnu tribinu biće prodavane i u subotu od 10 do 17 časova na specijalno montiranim biletarnicama na severnom delu stadiona “Čika Dača”.

Televizija Arena Sport obezbedila je direktan prenos utakmice na svom Premijum 1 kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta. 

Izvor: FK Radnički 1923