Sport

Zvezda opravdala ulogu favorita na “Čika Dači” (VIDEO)

Autor: InfoKG
08:00 | Ponedeljak, 01 11 2021

Fudbaleri Radničkog 1923 poraženi su u 15. kolu Super lige Srbije od Crvene zvezde na stadionu “Čika Dača“. Beogradski “crveno-beli” opravdali su epitet favorita i golovima Ivanića, Pavkova i Kataija slavili su sa 3:0 (2:0), ali se uprkos porazu igračima kragujevačkog tima nema mnogo šta zameriti, posebno kada je u pitanju voljni momenat.

Duel fudbalera Radničkog 1923 i Crvene zvezde na “Čika Dači”, nakon sedmogodišnje pauze, kao što se i očekivalo, probudio je veliko interesovanje publike. Ovaj meč na “Čika Dači“ pratilo je više od 8.000 ljudi.

Krenuli su Kragujevčani iznenađujuće dobro, pokazali zube “crveno-belima”, par puta zapretili u uvodnih petnaestak minuta utakmice, ali ih je nesrećno primljen gol sasekao i okrenuo utakmicu u neželjenom smeru.

Mislim da smo kontrolisali utakmicu sve do tog nesrećno primljenog gola u 18. minutu, kada je lopta nakon šuta Ivanića promenila smer i završila u našoj mreži. Nakon toga je Zvezdin kvalitet došao do izražaja, postigli su još dva gola i rešili pitanje pobednika. Generalno, mogu da budem zadovoljan pristupom igrača i njihovim angažovanjem na terenu. Momci su zaista pružili svoj maksimum i mislim da možemo biti ponosni na njih. Idemo dalje, očekuju nas sada dve jako važne utakmice, na kojima ćemo pokušati da dođemo do važnih bodova“, izjavio je šef struke Radničkog 1923, Vladimir Radenković, koji se posebno osvrnuo na atmosferu na stadionu “Čika Dača”:

Jako mi je drago što sam na zapadnoj tribini imao priliku da vidim ljude koji su došli porodično da isprate ovu utakmicu. To je zapravo dokaz koliko ljudi iz Kragujevca vole fudbal i ja se iskreno nadam da će ovaj ambijent zaživeti i u ostalim fudbalskim centrima u unutrašnjosti Srbije“, dodao je Radenković.

Strateg Crvene zvezde Dejan Stanković nije krio zadovoljstvo nakon dobrog izdanja i sigurne pobede svog tima.

Sve čestitke mojim momcima na ovoj pobedi. Dobro smo se spremili za ovu utakmicu, odigrali perfektno svih devedeset minuta i pokazali da je onaj poraz u Surdulici bio sam jedan loš dan. Zahvalio bih se ovim putem našim navijačima na podršci. Dali su nam ogroman vetar u leđa u pravom trenutku“, istakao je Stanković.

Šampion Srbije se ovim trijumfom iskupio za poraz u Surdulici pre četiri dana i nastavio poteru za vodećim Partizanom, dok su Kragujevčani doživeli svoj četvrti uzastopni prvenstveni neuspeh, posle koga su ostali na dvanaestom mestu superligaške tabele sa četrnaest sakupljenih bodova.

Pred izabranicima Vladimira Radenkovića su dve izuzetno bitne utakmice, koje mogu da ih izvade iz trenutnog ropca. Već u sredu “crvene” očekuje gostovanje niškom imenjaku u zaostaloj utakmici 13. kola, a odmah potom i duel sa ekipom lučanske Mladosti na “Čika Dači”. 

Izvor: FK Radnički 1923