Bar pozvao Kragujevčane: Letujte kod prijatelja

Sreda, 30 Maj 2018 15:00Autor: Branko VukašinovićFoto: kragujevac.rs

U susret godišnjim odmorima, Turistička organizacija Bar održala je promociju crnogorskog primorja i predstavila svoje turističke potencijale u Pešačkoj zoni, pod sloganom “Letujete kod prijatelja”. Pored Bara, koji je pobratim Kragujevca, građanima su se predstavili Budva i Tivat. 

Predstavnici Turističke organizacije Bar su informisali zainteresovane Kragujevčane o tome šta mogu da očekuju ako posete ovu destinaciju.

Grad Bar je pobratim grada Kragujevca i to je upravo razlog više da svi oni koji još uvek nisu odlučili gde da provedu svoj odmor dođu upravo u Bar. To je grad različitosti, multinacionalni grad, različitih vera, a samim tim i pokazatelј da grad Bar goste uvek dočekuje raširenih ruku. U ponudi su sada i aktivni odmori u skladu sa potrebama turista, pešačenje, biciklizam, krstarenje jezerom, poseta manastirima iz XIV veka i Starom gradu koji postoji više od 2500 godina, kao i jedna od najstarijih maslina na Balkanu u Mirovici, stara više od 2200 godina. Sve to upotpunjeno tradicionalnom hranom, pićem i vinom”, poručila je direktorka Turističke organizacije Bar, Sanja Mitrović. 

Promociju Crne Gore u Kragujevcu ulepšao i nastup hora "Čarolija" sa pevačicom Leontinom Vukomanović.

Podsetimo, Bar je smešten u jugoistočnom delu Crne Gore, između Jadranskog mora i Skadarskog jezera. Ima više od 46 kilometara morske obale, sa dvadesetak plaža, dužine oko devet kilometara. Baru pripada i 128 kvadratnih metara površine Skadarskog jezera i 65 kilometara jezerske obale.

Najnovije vesti iz ove kategorije