Gradska vlast nekome majka, nekome maćeha: Jednima BONUSI, drugima OTKAZI

Petak, 04 Januar 2019 13:40Autor: Branko Vukašinović

Povodom dva veka od proglašenja Kragujevca prvom prestonicom moderne Srbije, oko 270 zaposlenih u 11 ustanova kulture, čiji je osnivač grad, dobilo je bonuse od po 19.000 dinara, potvrdili su za InfoKG u Informativnoj službi Gradske uprave. Sa druge strane, oko 120 zaposlenih u Javno-komunalnom preduzeću “Šumadija” dobiće otkaze. Očigledno da je gradska vlast nekima majka, a nekima maćeha. 

Gradska vlast je odlučila da počasti sve zaposlene u ovdašnjim ustanovama kulture, zbog toga što je 2018. bila godina jubileja, tačnije navršilo se 200 godina od proglašenja Kragujevca prvom prestonicom moderne Srbije. Oko 270 zaposlenih u 11 gradskih ustanova kulture dobilo je na kraju prošle godine bonus od po 19.000 dinara. Za te namene je iz gradske kase izdvojeno oko 5,1 milion dinara. 

Dok jedne čašćava, vladajuća garnitura je drugima pripremila otkaze. Naime, zbog pripajanja “Gradskih tržnica”, “Gradskih grobalja”, “Parking servisa” i “Zelenila” Javnom komunalnom preduzeću “Šumadija” doći će do smanjenja broja zaposlenih i to za oko 120 ljudi.

Najnovije vesti iz ove kategorije