JESENJA KAMPANJA: Studenti prikupili 200 jedinica krvi

Petak, 07 Decembar 2018 10:00Autor: Branko Vukašinović

Studenti pet kragujevačkih fakulteta prikupili su tokom jesenje kampanje dobrovoljnog davanja krvi gotovo 200 jedinica dragocene tečnosti. Najviše jedinica krvi, skoro 60, prikupljeno je tokom akcije koja je održana na Fakultetu medicinskih nauka. 

U okviru jesenje kampanje dobrovoljnog davanja krvi za studentsku populaciju tokom novembra i decembra organizovane su akcije na Fakultetu medicinskih nauka, Prirodno-matematičkom, Ekonomskom, Faklutetu inženjerskih nauka i Pravnom. 

Najuspešnija akcija u okviru ove kampanje organizovana je na Fakultetu medicinskih nauka gde je prikupljeno 57 jedinica dragocene tečnosti. Na Prirodno-matematičkom fakultetu prikupljene su 43 jedinice krvi, a studenti ekonomije prikupili su 30. Na Fakultetu inženjerskih nauka prikupljena je 41 jedinica dragocene tečnosti, a studenti prava prikupili su 21 jedinice krvi, 

Zanimljivo je i da su tokom akcija na pet kragujevačkih fakulteta humanost na delu osim studenata, pokazali i pojedini asistenti i profesori ovih visokoškolskih ustanova.  

Podsetimo, tokom prolećne kampanje dobrovoljnog davanja krvi za studentsku populaciju na fakultetima kragujevačkog Univerziteta, takođe, je prikupljeno oko 200 jedinica dragocene tečnosti. 

Kampanju dobrovoljnog davanja krvi za studentsku populaciju organizovao je Crveni krst u saradnji sa kragujevačkim Univerzitetom.

Najnovije vesti iz ove kategorije