Maturanti, pazite kako vozite, policija posebno motri na vas!

Ponedeljak, 13 Maj 2019 14:00Autor: Jovana Mladenović

Akcija "Matura 2019" sprovodiće se u predstojećem periodu na teritoriji grada Kragujevca od strane MUP-a, u cilju unapređenja bezbednosne kulture i zaštite učenika završnih razreda srednjih škola, kao i održavanja povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija. Osim preventivnih aktivnosti, policijski službenici pojačano će vršiti kontrolu saobraćaja u blizini objekata u kojima će se slaviti, naročito vožnju pod dejstvom alkohola i proveru mladih sa probnom vozačkom dozvolom.

Cilj ovog projekta je, pored ostalog, upoznavanje učenika završnih razreda srednjih škola sa saobraćajnim propisima i sa tim koji su rizici i posledice koje se mogu javiti usled nepoštovanja saobraćajnih pravila i propisa. 

Osim preventivnih aktivnosti, policijski službenici saobraćajne policije će, u dane održavanja maturskih proslava, pojačano vršiti kontrolu saobraćaja u blizini objekata u kojima će biti organizovane proslave. 

Kontrola će biti usmerena na vožnju pod dejstvom alkohola, kao i kontrolu mladih vozača sa probnom vozačkom dozvolom.

Iz MUP-a apeluju na mlade vozače da zbog lične bezbednosti, kao i ostalih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise.

Najnovije vesti iz ove kategorije