SportFoto: FK Šumadija 1903

Fudbaleri “Šumadije 1903” pobedili “Mokru Goru”

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 08 05 2024

Fudbaleri “Šumadije 1903” savladali su na svom terenu u prvom kolu plej-ofa Šumadijsko-raške zone ekipu “Mokre Gore” iz Zubinog potoka, rezultatom 2:0.

Otvorena i borbena igra od samog početka utakmice. “Šumadija”, bolja, agresivnija u napadu, ali su i gosti pokazali da na Bubanj nisu došli da se brane. Međutim, osim par polušansi nisu mogli više protiv mnogo bržeg i konkretnijeg domaćina. Najbolju priliku za Šumadiju u prvom delu igre propustio je Urošević u 30. minutu. Osam minuta kasnije posle dobrog prodora Andrejića pogodak postiže Petar Simović.

U drugom delu igre do izražaja dolazi bolja fizička pripremljenost domaće ekipe. Odlične prilike za postizanje pogotka propustili su Simović, Urošević, Andrejić i Grebović, a kod gostiju svoje prilike da postignu pogodak i utakmicu uvedu u neizvesnu završnicu propustili su Perović i Jakšić. U 69. minutu posle odličnog prodora pogodak postiže Aleksa Despotović i već tada stavlja tačku na ovu utakmicu s obzirom na to da gost do kraja utakmice nije imao volje, a ni snage da pokuša da dođe do povoljnijeg rezultata.

Dobro je što smo pobedili jednu veoma iskusnu ekipu kakva je “Mokra Gora” i što smo nastavili pobednički niz ovog proleća, ali sama igra nije bila na nivou partija koje prikazujemo u drugom delu sezone. Dozvolili smo im da lako dođu do našeg kaznenog prostora i u zoni šuta što je u par navrata moglo skupo da nas košta. Sa druge strane propuštamo da realizujemo mnogo dobrih prilika koje stvaramo na svakoj utakmici, ali tu plaćamo danak mladosti i neiskustvu”, izjavio je šef stručnog štaba FK “Šumadija 1903”, Aleksandar Dedeić.

Narednu utakmicu FK “Šumadija 1903” gostuje u Kraljevu, gde će se sastati sa liderom na tebeli ekipom “Sloge”, koju je nedavno savladala na Bubnju, rezultatom 1:0.