NSZ organizuje besplatne obuke za nezaposlene Kragujevčane

Petak, 23 Avgust 2019 10:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Printscreen - YouTube

Kragujevačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje organizovaće tokom septembra besplatne obuke za 44 nezaposlena lica u skladu sa potrebama tržišta rada. Reč je o obukama za pekare, krojenje i šivenje, knjigovođe, gerontodomaćice i manikir i pedikir. Zainteresovana nezaposlena lica mogu da se informišu o uslovima i prijave kod svog savetnika. 

Obuke za polaznike su besplatne, a obezbeđeni su i udžbenici, radni materijal i oprema, kao i zaštita na radu. Selekciju kandidata vrši NSZ i za vreme obuke polaznici imaju pravo na nadoknadu troškova prevoza kao i osiguranje u slučaju povrede na radu i profesionalnog obolјenja“, saopšteno je iz Nacionalne službe za zapošljavanje. 

Obuka za pekare biće organizovana  za 5 nezaposlenih lica od  I do IV stepena stručne spreme bez obzira na zanimanje.

Obuka za krojenje i šivenje namenjena je za 15 nezaposlenih lica od I do  VI stepena stručne spreme bez obzira na zanimanje.

Obuka za knjigovođe biće održana za 7 nezaposlenih lica od IV  do VII stepena stručne spreme  

Obuku za gerontodomaćice može da pohađa 10 nezaposlenih lica I do IV stepena stručne spreme bez obzira na zanimanje

Obuka za manikir i pedikir  organizuje se za 7 nezaposlenih lica od III do VII stepena stručne spreme bez obzira na zanimanje

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje pozivaju sva zainteresovana nezaposlena lica da se informišu i prijave kod nadležnog savetnika.

Najnovije vesti iz ove kategorije