InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

SNS: "Opozicija sledi naloge stranih mentora u pravljenju cirkusa u skupštinskoj sali"

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 25 04 2024

Nakon sednice Skupštine grada koja je počela juče u 9 časova i završila se noćas nakon 17 sati rada gradskog parlamenta, saopštenjem se oglasio Gradski odbor Srpske napredne stranke Kragujevac. Nastup opozicionih odbornika koji su redom vreme za govornicom koristili da ćute, SNS naziva cirkusom po nalogu stranih mentora. Podsetimo, usvojeno je tek 5 od 35 tačaka dnevnog reda, a zasedanje će biti nastavljeno 10. maja. 

Saopštenje Gradskog odbora SNS-a u nastavku prenosimo u celosti:

Sednica Skupštine grada Kragujevca koja je bila zakazana za sredu 24.04. u 9 sati je, prema tačkama koje su se našle na dnevnom redu, trebala da bude sednica na kojoj će biti donete važne odluke koje se tiču funkcionisanja grada Kragujevca i života svih Kragujevčana, a svečana u delu usvajanja predloga odluke o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2023. godinu.

Zahvaljujući želji opozicije da privuku medijsku pažnju i slede naloge svojih stranih mentora u pravljenju svojevrsnog cirkusa u skupštinskoj sali, skupštinsku govornicu su pokušali da zloupotrebe svi odbornici opozicije tako što je trebala da im služi za sticanje jeftinih političkih poena.

Posebno je važna činjenica da je juče zarad sitnih ličnih interesa opozicija pokušala da unizi instituciju Skupštine i ugrozi principe demokratije.
Pokušajem zloupotrebe skupštinske govornice pojedinci su hteli da onemoguće donošenje važnih, za sve Kragujevčane, odluka. A te odluke direktno utiču na funkcionisanje institucija, preduzeća, razvoj Kragujevca.

Gradski odbor Srpske napredne stranke smatra da ni jedan pojedinac, pogotovu onaj kome su glasači dali svoj glas, ne sme i ne treba svoje lične interese da stavlja ispred interesa građana Kragujevca. Odbornička grupa SNS sa koalicionim partnerima će u svakom momentu dostojanstveno nastupati i odbraniti instituciju Skupštine, obezbediti donošenje odluka i na taj način opravdati poverenje koje su nam ukazali građani i poverili vođenje Kragujevca.