ORUŽARI nastavili štrajk, pisali VUČIĆU

Sreda, 16 Maj 2018 13:30Autor: Jovana Mladenović

Jednočasovni štrajk i danas je održan u fabrici "Zastava oružje". Prema podacima Sindikalne organizacije, štrajkovalo je 2.000 radnika. Uputili su inicijativu sa zahtevom predsedniku Republike Aleksandru Vučiću da ne potpiše Zakon koji je Narodna skupština usvojila, a u kome se, između ostalog, predviđa i prodaja dela kapitala fabrike Zastava oružje.

"Radnički zahtevi su usmereni isključivo na popravljanje nepovoljnog materijalnog položaja, poboljšanje teških uslova rada, kao i definisanje statusa fabrike", kažu iz Sindikata.

Sastanak Nadzornog odbora, rukovodstva fabrike i Sindikata održan je juče. "Posle četvoročasovnih razgovora nije se moglo doći do izlaza iz postojeće situacije zato što zahtevi radnika ne mogu biti ispunjeni", navodi se u saopštenju Sindikata.

Podsetimo, oružari su štrajk, koji je bio prekinut na nekoliko dana zbog organizacije protesta ispred republičke Skupštine, nastavili juče.

Pisali Vučiću

U pismu koje je dostavljeno predsedniku Vučiću ističe se da „zbog svog značaja i istorijske dimenzije, kao i trenutnih geopolitičkih prilika u kojima se država Srbija nalazi, radnici fabrike su mišljenja da fabriku treba do daljeg sačuvati kao državnu i da fabrika treba da bude osnov i temelj buduće reindustrijalizacije Srbije, s obzirom da je srpska industrija uništena poslednje dve decenije potpuno promašenim konceptom privatizacije".

Najnovije vesti iz ove kategorije