Otvoren "Sajam rukotvorina": Uživanje za ljubitelje starih zanata i tradicionalne izrade (FOTO)

Četvrtak, 08 Novembar 2018 15:12Autor: Jovana Mladenović

U Eparhijskom domu Saborne crkve u Kragujevcu danas je otvoren i trajaće do 11. novembra “Sajam rukotvorina“, u organizaciji Udruženja domaće radinosti “Art mania“ i pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

Posetioci mogu videti i kupiti slike velikog i malog formata, slikano staklo, slikanu svilu, nakit od raznih prirodnih materijala, keramiku, tkane, ručno vezene i oslikane odevne i druge predmete, lampe i predmete oslikane dekupaž tehnikom, kožne i ručno šivene, oslikane torbe i novčanike, predmete od pustovane vune, ogledala i razne druge zanimljive i neobične rukotvorine.

Sajam rukotvorina je tradicionalna manifestacija koja okuplja rukotvorce iz svih gradova Srbije. Do sada smo organizovali više od dvadeset izložbi i sajmova na različitim lokacijama, a osim izložbeno prodajnog dela, manifestacije prate i kulturno-umetnički programi, veoma atraktivni za sve generacije ali i goste iz drugih zemalja, kaže Nataša Jagić, predsednik Udruženja “Art mania“.

Udruženje "Art mania" postoji nešto više od pet godina i okuplja zaljubljenike u stare zanate koji neguju tradicionalne načine izrade najraznovrsnijih unikatnih upotrebnih i ukrasnih predmeta domaće radinosti. Svojim radom teže da spoje nove modne trendove i savremen izgled sa kvalitetnim starinskim načinom izrade.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije