Trudnica pala niz stepenice, rođak napao ekipu HITNE POMOĆI i razlupao sanitet METALNOM ŠIPKOM (FOTO)

Ponedeljak, 19 Avgust 2019 10:08Autor: Jovana MladenovićFoto: facebook/vladimirgajic

Ekipa zavoda za Hitnu medicinsku pomoć napadnuta je tokom intervencije, kada je zbrinjavala trudnicu koja je pala niz stepenice, verbalno i fizički i tom prilikom metalnom šipkom razlupano je sanitetsko vozilo. Povreda nekog od članova ekipe izbegnuta je pukom srećom, kaže za InfoKG direktorka Zavoda Aleksandra Vasović.

Fotografije i svedočenje o ovoj situaciji podelio je na društvenoj mreži Facebook dr Vladimir Gajić, koji kaže da je ekipa bez povoda napadnuta najpre verbalno, a potom i fizički i da je metalnom šipkom razlupano sanitetsko vozilo.

Za portal InfoKG direktorka Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Aleksandra Vasović objašnjava kako je došlo do ove nemile situacije: "Naša ekipa na teren je izašla da bi zbrinula trudnicu koja je pala niz stepenice. Tada je došao njen rođak koji je iz nekog razloga imao pogrešnu ideju da je ekipa došla zbog njega i napao ih verbalno, pa pokušao da se fizički obračuna. Oni su pokušali da mu objasne da nema potrebe za takvim ponašanjem i da moraju da krenu da bi prevezli povređenu trudnicu, ali čovek nije odustajao. Samo pukom srećom, jer se ekipa sklonila u vozilo, izbegnuta je nesreća da neko od njih dobije udarac, pa je metalna šipka polomila staklo, a ne povredila nekog od naših kolega. On je imao nameru da ih povredi". 

Ona kaže da postoje određene procedure po kojima je ekipa Hitne pomoći dužna da se povuče na bezbednu razdaljinu ako proceni da je njihova bezbednost ugrožena, ali da su ovom prilkom pokušali što pre da se udalje sa mesta događaja, kako zbog sebe, tako i zbog pacijentkinje koju je što pre trebalo prevesti u zdravstvenu ustanovu na dalje zbrinjavanje.

Procedura nalaže da, ukoliko postoji naznaka da bi moglo da dođe do opasne situacije, Zavod obavesti policiju i da zajedno izađu na teren, ali se tome ovog puta, naravno, niko nije nadao.

Policija je o ovom slučaju obaveštena i počinilac, koji je u međuvremenu pobegao, ubrzo je uhapšen, kaže Vasovićeva.

Dodaje i da, nažalost, nisu retki slučajevi da osoblje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć bude verbalno ili fizički napadnuto.

*Fotografije preuzete sa Facebook profila dr Vladimira Gajića

Najnovije vesti iz ove kategorije