U toku doniranje novca za obroke sugrađanima kako bi imali dostojnu Vaskršnju trpezu

Ponedeljak, 22 April 2019 12:00Autor: Jovana Mladenović

Pri hramu Svetog Save na Aerodromu u toku je akcija prikupljanja novčanih sredstava kojima će biti kupljeni obroci za parohijane koji inače ne bi bili u prilici da priušte sebi pristojnu Vaskršnju trpezu.

Tokom velikog posta Crkvena opština Aerodorm, pri hramu Svetog Save, organizuje četvrtu godinu zaredom jevanđelsku akciju "Gladan bejah i nahraniste me". Građani su u prilici da doniraju novac za obroke koji će o Vaskrsu biti podeljeni najugroženijim parohijanima, kako bi i oni imali dostojnu trpezu za praznik.

Kao što je InfoKG već pisao, ovakve akcije su ranijih godina uspešno organizovane pri hramu Svetog Save na Aerodormu, sa velikim razumevanjem i odzivom građana. Do sada je kroz akciju podeljeno 1600 obroka. 

Građani u kiosku Hrama svakog dana do Vaskrsa mogu priložiti novac za obroke, a cena jednog iznosi 160 dinara. Kupljeni obroci će u formi kupona biti podeljeni parohijanima kojima su potrebni. Sa tim kuponima obroke će preuzimati u kuhinji Bogoslovije.  

Pri Bogosloviji postoji i radi crkvena kuhinja koja ima strogo školsku namenu, ali isto tako i haritativnu. "Da bismo osnažili njen rad potrebna je naša pomoć i naravno ljubav prema jevanđelskoj “maloj braći”. Vreme Velikog posta je posebno vreme u toku godine kada kroz prizmu Raspeća i Vaskrsenja procenjujemo naš odnos prema drugom", navode iz bratstva hrama Svetoga Save na Aerodromu. 

Koordinator akcije Aleksandar Mirković, sveštenik pri hramu Svetoga Save na Aerodromu.

Najnovije vesti iz ove kategorije