Voda BEZBEDNA za kupanje na bazenima i Šumaričkom jezeru

Petak, 10 Avgust 2018 12:00Autor: Branko Vukašinović

Voda na bazenima i jezeru u Šumaricama je bakteriološki i hemijski bezbedna za kupanje, pokazuju rezultati poslednjih analiza Instituta za javno zdravlje Kragujevac, saopštili su iz Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park”.  

Na otvorenim bazenima analiza vode se tokom kupališne sezone radi jednom nedeljeno, dok na Šumaričkom jezeru jednom u dve nedelje. 

Kupači nemaju razloga za brigu s obzirom na to da je voda na kragujevačkim kupalištima bezbedan. Insistit za javno zdravlje redovno kontroliše vodu i rezultati pokazuju da je bakteriološki i hemijski bezbedna za kupanje. Voda na Šumaričkom jezeru je u poslednje dve do tri godine sve bolja i bolja”, izjavio je za InfoKG direktor Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park”, Marko Pavlović. 

Poslednjih dana otvorene bazene poseti od 2.000 do 3.000 ljudi, a velika posećenost primetna je i na Šumaričkom jezeru. 

U prvih 35 dana kupališne sezone, koja je počela 8. juna, bilo je očajno, jer smo prodali ukupno 1.600 ulaznica. Kada nam vreme ide na ruku mi i više od tog broja ulaznica prodamo dnevno. Radnim danima bazene poseti oko 2.000 kupača, a subotom i nedeljnom po 3.000”, kaže Pavlović. 

Na kragujevačkim kupalištima o bezbednosti kupača brine oko 30 spasilaca, raspoređenih na po osam spasilačkih mesta na bazenima i jezeru, dok je troje na zatvorenom bazenu. 

Radno vreme otvorenih bazena je od 10,30 do 19 časova, a narednih dana biće skraćeno za pola sata, dok na Šumaričkom jezeru Kragujevčani mogu da se kupaju do 19,30 časova. Cena ulaznice je 200 dinara, a Kragujevčani su u prilici da kupe pakete od 10 i od 20 karata za otvorene bazene i da na taj način ostvare popust od 30 odsto.

Najnovije vesti iz ove kategorije