Kultura

“Debeli Precjednik” za InfoKG: Kragujevčane očekuje dobra zabava na koncertu u Domu omladine

Autor: Branko Vukašinović
13:40 | Sreda, 29 11 2017

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv HIV-a u Domu omladine u petak, 1. decembra, od 22 časa biće održan prvi "KG Pozitivni koncert" na kom će nastupiti bendovi “Debeli Precjednik” i “Ludak U Razvoju”. 

Tim povodom razgovarali smo članovima hrvatskog hardcore punk sastava iz Osijeka “Debeli Precjednik”. Za sebe kažu da su petorica prijatelja, od koji su trojica u zavidnim godinama, i koji sviraju ono što vole. 

- Koliko godina bend postoji i koji su bendovi najviše uticali na vaš rad?

Postojimo već 24 godine, a bendovi koji su najviše utjecali na naš izričaj su isti kao i kod svih drugih bendova takvog profila. Dakle, NOFX, Dead Kennedys, Ramones, Lagwagon, Propagandhi, SNFU... Ima još i utjecaja noisea i metala da se razumijemo, na primer Slayer, pojedini trash bendovi i od noisea Jesus Lizard. Uglavnom dosta toga različitog slušamo što se da i primijetiti ako se pozorno slušaju naše pjesme.

- Šta kragujevačka publika može da očekuje na vašem prvom koncertu u našem gradu?  

Neka očekuju da ćemo dati na bini sve od sebe jer jedino tako znamo svirati. Obzirom da nismo nikada svirali u Kragujevcu malo ćemo dulje svirati, nekih 16,17 ili 18 pjesama (inače sviramo nekih 45 minuta maksimum, ali eto budući je prvi put nek bude malo dulje) Ovisi koliko ćemo imati vremena, svirat ćemo presjek naših 24 godine rada. Mislim da ćemo dvije nove stvari svirati još usput, taman da ekipa može otići za šank i naručiti pivo. Još jedna stvar, mi nikada ne sviramo biseve, jer ih smatramo bezveznim. Imamo takav stav o tome da punk treba biti kratak, brz, žestok. Dođeš i odsviraš svoje, daš 100 % na bini, srkneš, kažeš hvala i odeš.  

- A kakva su vaša očekivanja?     

Očekujemo dobru zabavu. To je to. Koncerti uvijek moraju ići za tim da se svi dobro zabave. To je barem naša filozofija.

Ulaznice za "KG Pozitivni koncert" mogu se kupiti u Domu omladine, u pretprodaji po ceni od 350 dinara, a na ulazu cena karte će biti 500 dinara.