KulturaFoto: Pozorište za decu i mlade

Predstava “Oblak i cvet” u Pozorištu za decu i mlade

Autor: InfoKG
12:30 | Petak, 26 04 2024

Predstava “Oblak i cvet” biće izvedena sutra od 12 časova u Pozorištu za decu i mlade. Cena ulaznice je 200 dinara.  

Tekst za predstavu “Oblak i cvet” napisala je Zorana Petrov, koja je bila zadužena i za scenografiju i kostime, muziku je radio Vladimir Pejković, za scenski pokret je bio zadužen Damjan Kecojević, dok režiju potpisuje Bojana Lazić.

Naša priča počinje neobičnim dogovorom koji su sklopila dva usamljena bića – jedan Oblak i jedan Cvet. Ako Cvet bude pričao tužne priče, Oblak će plakati i nežno ga zalivati suzama sve dok Cvet ne bude dovoljno porastao da mogu da se zagrle. Posle tri tužne priče i mnogo litara prolivenih suza, Cvet je porastao do neba i konačno uspeo da zagrli Oblak. I nikada više niko od nijh nije plakao. Voleli su se, bili srećni, pričali su, igrali se. Niko nikada nije zaplakao. Ni malo. Ni mrvicu. I tako je bilo – zauvek.

Važno je da i deca znaju da tuga nije nešto čega se treba plašiti ili stideti. Emocija tuge je dragocena kao i osećaj sreće, ali je najdragocenije od svega imati pravog i iskrenog prijatelja, biti pored njega, voleti ga i osećati ga, kao i on tebe. Našom predstavom želimo da inspirišemo dete da razmišlja o prirodi, o svojim osećanjima i o svetu u kojem živi ili, još bolje, svetu u kojem bi volelo u da živi u budućnosti“ , rekla je rediteljka Bojana Lazić.   

U predstavi igraju Darija Vulić, Ljubica Radomirović i Miloš Milovanović.