Kultura

Dodeljene nagrade na 13. Međunarodnom pozorišnom festivalu "JoakimInterFest"

Autor: Jovana Mladenović
15:30 | Ponedeljak, 15 10 2018

Jednoglasnim odlukama žirija, dodeljene su nagrade najboljima u nekoliko kategorija na 13. Međunarodnom pozorišnom festivalu "JoakimInterFest", a svoj sud dala je i publika. Žiri je najboljom predstavom proglasio „Ustav Republike Hrvatske”, dok je publika najviše ocene dala komadu „Sabirni centar”.

Žiri su činili: Ivana Vujić, reditelj, Zijah Sokolović, glumac i Jelena Janjatović, kostimograf.

Joakimova nagrada za glumu dodeljuje se Borisu Kavaci u predstavi „Zadnje lune” – kao visoko precizna, energetski izuzetna uloga Oca.

Joakimovu nagradu za glumu ravnopravno dele Borko Perić za ulogu Vjekoslava Kralja i Ana Maras Harmander za ulogu Maje Samardžić u predstavi „Ustav Republike Hrvatske”  – veoma uspešno modeliranje likova sa jasno izraženim promenama. 

Joakimova specijalna nagrada dodeljuje se za glumu dodeljuje se LJubiši Savanoviću za ulogu Ivana Vukovića u predstavi „Sabirni centar” – koncentrisan, jednostavan, istinit kao sin.

Joakimova nagrada za vizuelnost dodeljuje se predstavi „Zadnje lune” – Beketovski snažna, svedena, precizna.

Joakimova nagrada za režiju dodeljuje se Dušanu Mlakaru za predstavu „Zadnje lune” – izuzetna anatomija starenja i smrti.

Joakimova nagrada za najbolju predstavu dodeljuje se predstavi „Ustav Republike Hrvatske” – žanrovski kompleksna predstava o mržnji i ljubavi.

Joakimova nagrada publike za najbolju predstavu dodeljuje se predstavci „Sabirni centar” u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke i Pozorišta Prijedor BiH u režiji Marka Misirače sa prosečnom ocenom 4,96.