“Tihi dečak” u Pozorištu za decu

Petak, 31 Maj 2019 09:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Pozorište za decu

Predstava “Tihi dečak” biće izvedena sutra od 12 časova u Pozorištu za decu, a namenjena je mališanima starijim od 10 godina. 

Iz Pozorišta za decu poručuju da je “Tihi dečak” lutkarska predstava bez lutaka, to je ples prstiju i gluma tela, koji su zasnovani na principima takozvanog platform teatra, gde čovek na sceni može biti ujedno i glumac, i lutka, i scenski element, i rekvizit. 

U velikoj kući, negde na selu, živi dečak. Njegova porodica ima četiri člana: pored tate i mame, tu je i dečakova petogodišnja sestrica Lejla. Otac, glava porodice, je lovac: u zaključanom ormanu na tavanu, daleko od dece, on čuva veliku lovačku pušku. Ponekad, dečak ide s tatom u lov, ali pušku ne sme ni da pipne – moći će da puca tek kad bude položio ispit za lovca. Jednog dana, kada su deca ostala sama kod kuće, dečak je otkrio da su tavanska vrata otključana. Iako to nikako ne bi smeli, brat i sestra krenu u istraživanje tajanstvenog prostora. Među paucima, slepim miševima i starim novinama, njih dvoje nađu zabranjeno blago: ključ od ormara u kojem je otac krio pušku. Dečak se zove Vuk i ovo je njegova priča”, saopšteno je iz Pozorišta za decu.

Tekst za ovu predstavu napisali su Ana Duša i Tin Grabar, koji potpisuje i režiju. Muziku je uradila Mitja Vrhovnik Smrekar, a kostime Sara Smrajc Žnidarčič. U predstavi igraju Milomir Rakić, Ljubica Radomirović, Miloš Milovanović i Sanja Matejić.

Najnovije vesti iz ove kategorije