SportFoto: KŽKK Radnički 2016

Košarkašice “Radničkog 2016” savladale “Trstenik”, spremne za gradski derbi

Autor: Branko Vukašinović
10:20 | Utorak, 27 02 2018

Košarkašice “Radničkog 2016” pobedile su u utakmici 16. kola Druge lige Jug B ekipu “Trstenika”, rezultatom 89:53. Tim Vesne Despotović sa skorom od 16 pobeda je na prvom mestu na tabeli sa 32 osvojena boda. 

Ušli smo od samog pečetka ozbiljno, imali neke sitne greške koje nisu uticale na rezultat i tok utakmice. Nastavili smo sa pobedničkim nizom i posle pauze polako opet dižemo formu i igramo sve bolje i bolje. Za vikend nas očekuje mnogo bitna utakmica protiv ŽKK “Radničkog” volela bih da vidim pune tribine hale “Park”, jer to je trenutno najbolje što ženska košarka ima u Kragujevcu. Pozivam sve da za vikend dođu u halu "Gordana Goca Bogojević" i da uživaju nadam se u sjajno košarci”, izjavila je trener “Radničkog 2016”, Vesna Despotović. 

U ekipi “Radničkog 2016” prednjačila je Sara Milošević sa 19 poena, a dvocifrene su bile Cvijović, Mehović, Todorović i  Stamenković sa po 12 poena. 

Dobro smo otvorile utakmicu i već na poluvremenu stekle dvocifrenu prednost. Trener Vesna Despotović je pružila priliku svim igračicama, a one su to iskoristile na pravi način. Čestitala bih igračicama “Trstenika” na fer i korektnoj borbi, a svojim saigračicama na još jednoj pobedi u nizu. Naredne nedelje je na programu gradski derbi sa ekipom ŽKK “Radnički” za koji se odavno pripremamo. Biće to još jedna “poslastica” za sve ljubitelje ženske košarke u Kragujevcu, s toga bih pozvala sve naše sugrađane koji vole ovaj sport da dođu i pogledaju još jedan gradski derbi”, kaže košarkašica “Radničkog 2016”, Sara Milošević.  

Podsetimo, u jesenjem delu prvenstva košarkašice “Radničkog 2016” savladale su u gradskom deriju ekipu “Radničkog” sa 59:49. Kakav će biti ishod gradskog derbija u prolećnom delu takmičenja saznaćemo ovog vikenda. Meč je na programu u nedelju, 4. marta, od 15:30 časova u hali “Gordana Goca Bogojević”, nekadašnjoj hali “Park”.