SportFoto: FK Radnički 1923 - arhiva

Još jedna pobeda Radničkog - slavilo se u Kruševcu

Autor: InfoKG
21:19 | Nedelja, 28 04 2024

I treći ovosezonski okršaj komšijskih rivala, Radničkog 1923 i Napretka, pripao je Kragujevčanima. Nakon dve pobede u osnovnom delu Super lige Srbije, "crveni" su bili uspešniji od Kruševljana i u plej-ofu. Utakmica na stadionu pod Bagdalom okončana je ubedljivim trijumfom Radničkog - 4:1. 

Izabranici trenera Dudića su praktično sav posao završili u prvih 45 minuta, kada su postigli tri od ukupno četiri gola na današnjem susretu. Trijumf "crvenih" najavio je Luka Zorić svojim šestim golom u sezoni, da bi na 2:0 povisio Miloš Ristić pogotkom sa "bele tačke". Da "crveni" na odmor odu sa još ubedljivijom prednošću postarao se Sali Vižđi, koji je neposredno pred odlazak na pauzu naterao golmana Napretka Vladimira Savića da po treći put vadi loptu iz svoje mreže. Domaćin je u nastavku uspeo da ublaži zaostatak preko Jovana Marinkovića, da bi trijumf "crvenih" potvrdio Miloš Ristić svojim drugim pogotkom na utakmici u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Osvajanjem sva tri boda pod Bagdalom ekipa Radničkog se dodatno učvrstila na 4. mestu prvenstvene tabele i dodatno uvećala bodovnu prednost u odnosu na najbliže konkurente u borbi za Evropu, novosadsku Vojvodinu i beogradski Čukarički, koja sada iznosi 5 bodova. 

Narednu utakmicu "crveni" igraju u četvrtak, kada će na svom "Čika Dači" ugostiti Mladost iz Lučana.

Izvor: FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica