SportFoto: Nikola Mujović - FK "Šumadija 1903"

“Šumadija 1903” jača od “Trepče”

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 30 04 2024

Fudbaleri “Šumadija 1903” pobedili su u utakmici 22. kola Šumadijsko-raške zone ekipu “Trepče”, rezultatom 4:1. 

Utakmicama 22. kola završen je regularni deo prvenstva Šumadijsko-raške zone. Šumadija je u poslednjem kolu na gostovanju savladala ekipu Trepče iz Kosovske Mitrovice, koja svoje utakmice kao domaćin igra u Baljevcu i sa tom pobedom zauzela drugo mesto na tabeli. 

Počelo je dobro po Šumadiju, već u 4. minutu posle dobro izvedenog udarca iz ugla Milan Ilić donosi prednost. Iako do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata Šumadija je dominirala na terenu u Baljevcu i stvorila nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka. U 41. minutu zbog drugog žutog kartona iz igre je isključen igrač Trepče Preljević Dzelal.

U nastavku sa igračem više, potpuna dominacija na terenu gostujuće ekipe. U 52. minutu malobrojna publika videla je još jedan evrogol u režiji Danijela Tesle koji je udarcem sa oko dvadesetak metara savladao golmana Vukašinovića. 

Do ubedljive pobede Šumadija dolazi pogotcima Andrejić Dimitrija u 65. i Tatović Dušana u 77. minutu utakmice posle odlično izvedenih kontranapada. Jedini pogodak za domaću ekipu postigao je Dančetović Stefan u 80. minutu utakmice što je bio i konačan rezultat 1:4 za goste iz Kragujevca.

Zaslužena pobeda, odigrali smo za nas jednu dobru utakmicu i da je bilo malo više koncentracije u završnici rezultat bi bio još ubedljiviji. Mi smo u prolećnom delu prvenstva doživeli jedan poraz i odigrali jednu nerešenu utakmicu i po broju osvojenih bodova smo najbolja ekipa što nam je dobar pokazatelj da smo na dobrom putu i da ovi momci imaju potencijal za mnogo više od ostvarenog u ovom prvenstvu. Očekuje nas play off i prilika da još jednom odmerimo snage sa pet najboljih ekipa Šumadijsko-raške zone”, izjavio je šef stručnog štaba FK “Šumadija 1903”, Aleksandar Dedeić.

“Šumadija 1903” će svoju narednu utakmicu odigrati na Bubnju protiv ekipe “Mokra gora”, u subotu, 4. maja, od 16:30 časova.