SportFoto: SPD Radnički

Kragujevčani i Piroćanci u borbi za vrh tabele

Autor: InfoKG
12:30 | Petak, 29 11 2019

Košarkaše Radničkog sutra od 19 časova očekuje najveći izazov u dosadašnjem delu sezone. U halu “Jezero“ stiže ekipa Pirota, koja uz Kragujevčane slovi kao glavni kandidat za sam vrh tabele i ulazak u viši rang takmičenja.

U predstojeći međusobni okršaj obe ekipe ulaze sa identičnim skorom 7-1. Kragujevčani se mogu pohvaliti podatkom da su najefikasnija ekipa u ligi sa 768 datih poena, dok Piroćanci imaju najbolju odbranu, koja je primila najmanji broj poena (558).

Poput Radničkog, i ekipa Pirota u svojim redovima ima nekoliko iskusnih košarkaša oko kojih se vrti igra čitavog tima. I dok su Kragujevčani jedini poraz u dosadašnjem delu takmičenja pretrpeli na gostovanju imenjaku u Beogradu, Piroćanci su „zapeli“ u susretu sa mladom i poletnom ekipom Zemun Fitofarmacije.

U Radničkom očekuju jednu tešku utakmicu u subotu, ali se nadaju da će uz neizostavnu podršku sa tribina „Jezera“ uspeti da nadigraju još jednog konkurenta u borbi za sam vrh tabele. 

Utakmica protiv Pirota predstavlja sigurno jedan od derbija prvenstva. Radi se o iskusnoj ekipi sa igračima koji već godinama igraju zajedno. Nosioci igre su iskusni igrači, pre svega na bekovskim pozicijama, poput Mukanovića, Filipovića, Đonlića... Mislim da će dosta toga zavisiti od naše igre, pre svega u odbrani. Ukoliko uspemo da zatvorimo njihovu „pick and roll“ igru, bićemo bliži pobedi. Bez obzira na kvalitet protivnika, mislim da uloga favorita pripada nama, posebno jer igramo pred svojim navijačima, koji će nam sigurno i u subotu davati vetar u leđa. Ovom prilikom apelujem na njih da dođu u što većem broju i da zajedničkim snagama nastavimo ka zacrtanom cilju“, ističe Ivica Vukotić, prvi saradnik trenera Radničkog Igora Todorovića.

Ove dve ekipe nadmetale su se i prošle sezone u ovom rangu takmičenja. U Pirotu je bilo 97:82 za domaćina, da bi se potom Radnički revanširao svom rivalu pobedom u „Jezeru“ – 88:65.

Ulaz na derbi meč 9. kola Druge lige Srbije za košarkaše slobodan je za sve posetioce.