SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog demolirali Piroćance u “Jezeru”

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 03 12 2019

U jednoj od najboljih partija ove sezone, kragujevački Radnički je pred 700 gledalaca u hali “Jezero” deklasirao ekipu Pirota, u utakmici 9. kola Druge lige Srbije, rezultatom 94:64. 

Mada je najavljivan kao derbi kola, susret Radničkog i Pirota protekao je u apsolutnoj dominaciji kragujevačkog tima. Bila je to igra “mačke i miša”, u kojoj se samo postavljalo pitanje sa kolikom razlikom će Piroćanci biti ispraćeni iz “Jezera”.

Epitet najefikasnijeg igrača utakmice poneo je Ivan Nedeljković sa 18 poena. Kapiten Katić je stao na 17 poena, Stevanović je ubacio 16, a Šućov i Marković po 11 poena. Vredi napomenuti i sjajan skakački učinak Pavla Jokića, koji je uhvatio čak 17 lopti, od toga 13 pod svojim i 4 pod protivničkim obručem.

Filipović i Đorđević bili su jedini igrači sa dvocifrenim učinkom u gostujućem sastavu, sa po 10 postignutih poena. 

Brutalna partija u odbrani mojih momaka, naročito u prvom poluvremenu, kada smo jednu sjajnu ekipu Pirota sveli na samo dvadeset postignutih poena. Zaustavili smo njihove „udarne igle“ na spoljnim pozicijama, poput Mukanovića, Đonlića i Filipovića, dok je Katić zatvorio reket i limitirao učinak Matovića i Đorđevića. Imali smo dobar protok lopte u napadu, kao i odlične procente šuta za tri poena u prvom poluvremenu. Naravno, to je sve produkt dobre igre u odbrani, jer iz nje proizilazi mirnoća i sigurnost prilikom šuta”, ocenio je trener Radničkog, Igor Todorović. 

Radnički je ovom pobedom zadržao čelnu poziciju na tabeli sa 17 bodova, koliko je sakupila i ekipa Zemun Fitofarmacije.

I u sledećem kolu Kragujevčani će igrati pred svojom publikom u hali “Jezero”, ovoga puta protiv Mladosti iz Smederevske Palanke.